BÖRS: investorid ostutuuril Euroopas

18. aprill 2008, 14:05

Euroopa börse veavad täna ülespoole
kemikaalide tootjad ja telefoniettevõtted.

Maailma suurima väetisetootja Yara Internationali aktsia hind kargas kõrgustesse, kui ettevõte teatas rohkem kui kahekordistunud kasumist. TeliaSonera vedas ülespoole aga telekommunikatsioonisektorit, sest France Telekom teatas, et on Rootsi suurima telefoniettevõtte ostmisest huvitatud.

“Me jääme tagasihoidlikult optimistlikuks,” sõnas Ashburtoni globaalinvesteerimise strateeg Peter Lucas. “Ringiliikuvad hukatuseteooriad olid valesti positsioneeritud,” lisas ta.

Europe's Dow Jones Stoxx 600 indeks ronis Londonis lõunaks 0,9% kõrgemale. Yara aktsia hüppas tulemuste peale 13% ehk 394 Norra kroonini, sest ettevõtte kasum kerkis 2,81 miljardi Norra kroonini. Mullu teeniti 1,09 miljardit, analüütikud ootasid aga 1,9 miljardi Norra krooni suurust kasumit.
TeliaSonera on tõusnud 3,1% ehk 51,25 Rootsi kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. April 2008, 14:03
Otsi:

Ava täpsem otsing