Kalm: prantslased ei pruugi Eesti Telekomi börsilt viia

16. aprill 2008, 12:53

Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm
avaldas arvamust, et juhul kui France Telekom peaks Telia Sonera üle võtma, ei
pruugi see veel tähendada Eesti Telekomi börsilt lahkumist.

"Ei pruugi nii minna, oleneb strateegiast,“ kommenteeris Kalm küsimust, kas Eesti Telekom lahkub börsilt, kui France Telekom saab Telia Sonera asemel Eesti Telekomi suuromanikuks, lisades, et seda on väga raske kommenteerida. Kalm toonitas, et börsilt lahkumine on väga pikaajaline protsess ja et taolisi signaale ei ole ta kusagilt välja lugenud.

"Ausalt öeldes ei ole küll kuulnud,“ vastas Kalm küsimusele, kas spekulatsioonidel, et France Telecom SA teeb Eesti Telecomi emafirmale TeliaSonera AB-le ülevõtupakkumise.

"Töötame börsiettevõttena vähemalt esialgu edasi,“ rääkis Kalm, mis võiks saada siis, kui ülevõtupakkumine teoks saab. „Mis seal siis ikka saab kohe muutuda. See on taas kord teema suuraktsionäride vahel, kuidas nad oma osalusi jagavad.“

Kalm ütles, et temale isiklikult ei ole ülevõtupakkumisest midagi räägitud. "Spekulatsioone on olnud nii mõnegagi, sest konsolideerumine sellel turul toimub. Telekommunikatsiooniäri on väga globaalne. Seal tehakse ülevõtmisi kogu aeg. Telia Sonera on väga atraktiivne,“ tõdes Kalm.

Kalm kiitis Eesti Telekomi suuromanikku, põhjendades seda suure klientide arvuga, mis ulatub üle 100 miljoni. „Vaieldamatult on ta Skandinaavia kõige suurem telekomifirma. Ma üldse ei imestaks, et Kesk-Euroopa võimsad telekomifirmad heidavad pilku talle. Telia Sonera on selgelt Skandinaavia turu liider,“ kiitis Kalm.

Kalm möönis, et tal on raske kommenteerida, kas talle isiklikult meeldiks, kui France Telekom saaks Eesti Telekomi suuraktsionäriks. „Skandinaavia on aastaid olnud teada telekommunikatsiooni innovatsiooni kantsina ja seepärast ütleksin, et praegune omanike struktuur rahuldab mind täielikult. Palju lisaväärtust France Telecom suudab tuua, väga raske hinnata,“ rääkis Kalm.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. May 2008, 09:57
Otsi:

Ava täpsem otsing