Prokurör loeb Weroli eksjuhtide süüdistust ette kolmapäevani

21. aprill 2008, 18:46

Prokurör Marge Püss lõpetab Weroli
eksjuhtide süüdistuse ettelugemise alles kolmapäeva hommikuks. Alles kolmapäeva
pealelõunaks kutsus kohus välja esimese tunnistaja.

Tartu maakohtu andmetel jätkab prokurör homme hommikul Jõgeva kohtumajas süüdistuse avaldamist. Ettevõtte vara väljakantimise kõrval süüdistab prokurör Weroli eksjuhte ka rahapesus, võltsimises ja ametiseisundi kuritarvitamises.

Kui kogu süüdistus saab ette loetud, küsib kohtunik Weroli endistelt juhtidelt Erki Aavikult, Helmo Hainsoolt ja Tõnu Jaanimetsalt, kas nad tunnistavad end süüdi selles, et firma sai omal ajal kümneid miljoneid kroone kahju.

Alles seejärel saab kohus minna tunnistajate kuulamise juurde.

Kõige suurem kahju tekkis Werolile rapsiseemne ülevarumisest. 2005. aastal ostsid veel riigi omandis olnud Weroli juhid rapsi kokku kümneid tonne enam, kui nõukogu neid oli volitanud. Seejuures maksis Werol rapsi eest maailmaturu hindadest rohkem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2008, 13:19
Otsi:

Ava täpsem otsing