Werolist väljakanditud raha jõudis ka Tiit Tammsaareni

Mariliis Pinn 22. aprill 2008, 08:20

Werolist süüdistuse järgi miljoneid kroone
kõrvaldanud Erki Aavik tegi 600 000-kroonise rahaülekande ka toonasele
põllumajandusministrile Tiit Tammsaarele.

Eile Jõgeva maakohtus ette loetud süüdistuskokkuvõtte järgi kantis Aavik rapsiõli tootmisega tegelevast Werol Tehasest kokku välja üle kolme miljoni krooni, millest ta kaks miljonit hiljem siiski tagasi maksis, kirjutas Postimees.ee.

Väidetavalt kantis 2003. aasta 9. juunil juhatusse valitud Aavik esimesed kaks miljonit krooni firmast välja juba 20. juunil. Werolist rändas raha advokaadibüroo Ehasoo Benevolenskaja, seejärel tema tuttava ettevõtja Mart Külvi ning sealt omakorda Aaviku osalusega firma Neospark arvele, sealt kandiski mees 27. juunil 600 000 krooni Tiit Tammsaare arvele.

Just rahvaliitlane Tammsaar oli toonase põllumajandusministrina see, kes Aaviku kandidatuuri Weroli juhi kohale üles seadis ning firma nõukogus läbi surus, Weroli kuritarvituste uurimise käigus andis Tammsaar rahaülekande väidetava saamise osas ka tunnistusi ning need seisavad kohtule esitatud uurimismaterjalides.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. April 2008, 13:19
Otsi:

Ava täpsem otsing