Trigon Capital: pangast oleks odavam arvelduskrediiti küsida

Mariliis Pinn 15. mai 2008, 14:07

Trigon Capitali jaesektori ja -ettevõtete
analüütik Heiti Riisberg kommenteeris Baltika 8 miljoni krooni suurust
maksuvõlga, et börsifirmast ei ole selline maksude ajastamine eriti ilus ja
pangast saaks odavamalt arveluskrediiti.

Riisberg sõnul tuleb iga maksuvõla uudist lugedes selgeks teha, kas tegu on ettevõtte likviidsusprobleemiga, mis peaks omanikele saatma tõsise signaali ettevõtte raskustest, või maksuametile deklaratsioonide esitamisel hiljaks jäämisega ja siis peaks ettevõtte juhtkond raamatupidajale tõsiselt silma vaatama.

Kuuldes, et tegu on Baltika teadliku käitumisega, ei kiitnud Riisberg seda heaks. "Kui 21,9% intressi maksmine on ettevõtte teadlik käitumine… tundub, et pangast saab odavamat laenu. See on rahavoo planeerimine, ettevõte peab maksusumma ära tasuma, enne kui käibemaksu tagastus laekub. Parem oleks selleks pangast arvelduskrediiti küsida. Ilus ei ole,“ lisas analüütik.

Riisberg eelistaks uudiseid börsifirma maksumaksmise raskustest pigem mitte lugeda. „Iga kord on vaja süveneda, mille pärast võlg on tekkinud, ja pigem ootaks, et börsiettevõtted sellesisulisi signaale ei saadaks,“ ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. May 2008, 15:03
Otsi:

Ava täpsem otsing