East Capital haldab maailma parima tootlusega Venemaa fondi

Agnes Ojala 22. mai 2008, 15:04

Sõltumatu uuringufirma Morningstar
tunnistas parima tootlusega Venemaa fondiks East Capitali Venemaa fondi, mis
tähistab sel kuul oma kümnendat aastapäeva.

Alates fondi avamisest on selle tootlus olnud 2067% (USA dollari vääringus), samas kui Venemaa börsiindeks RTS on võrreldaval perioodil teeninud 989%, teatas ettevõte.

Venemaa fond on East Capitali esimene fond, mis avati 18. mail 1998. Fondi investeeringud on hajutatud erinevate sektorite vahel ja fondi käes on osalusi riigi juhtivates ettevõtetes. Fond on suunanud oma tähelepanu eelkõige riigi majanduskasvu taga seisvatele sisenõudlust loovatele ettevõtetele ja sektoritele, nagu tarbekaubad, ehitus, jaekaubandus ja pangandus. East Capitali Venemaa fond haldab varasid ligi 2 miljardi dollari ulatuses.

“Edukas fondijuhtimine Venemaal tähendab aktiivset tööd huvipakkuvate investeeringute otsimisel ja pika-ajalise perspektiivi tunnetamist. Meie investeerimispoliitika lahtumatu osa on riigis asuvate ettevõtete külastamine,” sõnas Peter Elam Håkansson, East Capitali juhatuse esimees ja investeerimisvaldkonna juht.

“Venemaa majandus on praegu kõigi aegade parimas seisus, kuid järgneva kümne aasta jooksul on sealt oodata veel tugevamaid tulemusi. Lisaks loodusressurssidele seisnevad Venemaa trumbid siseriiklikus tarbimises ja investeeringutes,” täiendas Håkansson.

East Capitali Venemaa fond peegeldab riigi majanduse senist käekäiku ning ka tuleviku kasvupotentsiaali. Vaid kümne aastaga on pankroti äärel vaakuvast riigist saanud jõukas ja stabiilse majandusega riik, mille suhtes lisavad kindlustunnet maailma suuruselt kolmas valuutareserv, piisav riigieelarve ja jooksevkonto ülejääk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. July 2008, 10:11
Otsi:

Ava täpsem otsing