Nafta hind langes tipust juba 10 USDi allapoole

30. mai 2008, 13:34

Kui eelmisel nädalal ületas nafta hind 135
dollari piiri, siis käesoleval nädalal on hind hind pidevalt langenud ning
jõudis täna juba 125 dollarini.

Vastukaaluks nafta hinna kukkumisele, on USA juhtivad börsiindeksid sel nädalal kosunud ning ka dollar on täna taas üle 10 krooni piiri tõusnud. Lähinädalad peaks näitama, kas 135 dollarit jääbki mulli tipuks ning nüüd algab kiire kukkumine.

Tarkinvestor.ee analüütik Kristjal Lepik kirjutas eile oma finantsportaalis, et nafta hinna edasine tõus on vähem tõenäoline kui langus. Samuti viitas ta sellele, et kuna tegu on mulliga, siis järgneb tavaliselt kiirele tõusule ka kiire kukkumine. Samas hoiatas ta, et tavaliselt kestavad mullid kauem, kui keegi oskab oodata.

Seega poleks nafta hinna languse peale panustamine sugugi väikese riskiga tehing.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. June 2008, 14:16
Otsi:

Ava täpsem otsing