Teadlane: Webmediat tabas läbipõlemiste tõttu langus

Agnes Ojala 18. juuni 2008, 15:22

IT-arendusfirmat Webmedia tabasid 2004.
aastal rasked ajad, kuna töötajad olid läbi põlenud.

Tallinna Ülikooli Rahvusvaheliste ja Sotsiaaluuringute Instituudi teadur Marion Pajumets rääkis täna sotsiaalministeeriumi EQUAL programmi lõpufoorumil, et sai Eesti kõige töötaja- ja peresõbralikumaid ettevõtteid uurides tõestuse, et heade peresuhetega töötajad on tööandjale väga olulised.

„Tööandjad on huvitatud, te inimeste kodused konfliktid ei kanduks tööle. Muidu kannatav tööviljakus,“ sõnas Pajumets.

Ta tõi näitena Eesti kõige töötaja- ja peresõbralikuma ettevõtte tiitli pälvinud Webmedia, mille juhid rääkisid, et aastal 2004. oli firmas periood, kus kõik oli seni läinud väga hästi, tööviljakus tõusis, kõik töötasid palju. Mõne aja pärast aga olid töötajad läbi põlenud ja ettevõttes toimus seetõttu majanduslangus.

„Webmedia juhid olid siis ise väga noored ja peredeta. Nüüd aga on ka nende perekonnaseis muutunud ja enam ei vaadata, et inimesed võimalikult palju töötaksid. Nüüd juba suunatakse inimesi koju, kui nad liiga kauaks tööle jäävad. Ületunde enam ei soosita,“ rääkis teadur.

Pajumetsa sõnul on Webmedia areng nüüd palju stabiilsem, kasv on püsiv ja tagasilangusi ei ole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2008, 10:09
Otsi:

Ava täpsem otsing