Teadlane: lastega juhid on paremad juhid

Agnes Ojala 19. juuni 2008, 10:11

Tallinna Ülikooli Rahvusvaheliste ja
Sotsiaaluuringute Instituudi teadur Marion Pajumets ütles eile
sotsiaalministeeriumi EQUAL programmi lõppfoorumil, et lastega juhid saavad
tööga paremini hakkama.

„Isiklik kogemus on väga oluline,“ sõnas Pajumets. „Juhid peaksid olema väga motiveeritud ise lastega koju jääma. Rahvusvahelised uuringud näitavad, et pärast lapsepuhkuselt tagasitulemist on juhid palju paremad ajajuhid, läbirääkijad ja üldiselt paremad juhid.“

Isikliku kogemuse vajadusele lastega töötajate mõistmisel ja parema töökeskkonna loomiselt tunnistas ka Eesti Kvaliteediühingu juhatuse esimees, endine TNT juht Asko Talu.

„Rõhutan isikliku kogemuse tähtsust. Siin on juhi roll äärmiselt oluline. Kui sul ei ole isa kogemust, siis ei ole kuidagi võimalik aru saada lapsevanematest,“ märkis ta. „Äärmiselt oluline on teadlikkust tõsta just võtmeisikutes, organisatsioonide juhtides.“

Talu tõi välja, et temani jõudis eelmise aasta suvel TNT juhi kohalt lahkudes tõdemus, et iga organisatsiooni põhiprotsess peab olema inimese areng, siis tulevad tulemused ise.

Talu lisas, et juhina tuleb inimesi julgustada, suunata neid oma isiklike eesmärkide täitmisele. „Töö on vaid vahend isiklike eesmärkide saavutamiseks, ütlesin ma uute inimestega esimesel päeval kohtudes ja vesteldes. Tihti olid nad üllatunud, et juht nii ütleb,“ rääkis Talu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2008, 10:09
Otsi:

Ava täpsem otsing