Hans H. Luige äripartner langes Luige inkassofirma huviorbiiti

Hille Tressum 07. mai 2008, 16:07

Pärnu ärimees Elmar Lepa ettevõttelt on
keegi Julianus Inkasso vahendusel raha nõudma hakanud, mees ei tea enda sõnul,
kes see rahanõudja on.

Pärnu ärimees Elmar Lepp on sattunud täbarasse olukorda. Lisaks sellele, et mehe ja Hans H. Luige veetorni projekt on muinsuskaitseameti vastuseisu tõttu seisma jäänud ning ärimees väikeehitajaga, kes lubatud ajaks ehitustöödega valmis ei saanud ning ehituse maksumust 6 miljoni krooni võrra kergitas, rinda pistab, on keegi Lepa ettevõttelt Lepa Kaubakeskus inkasso vahendusel raha nõudma hakanud.

Kui suure summaga ja kes täpselt seda nõuab, mees ei teadnud või ei soovinud seda lihtsalt avaldada.

„Ma ei ole sellega kursis, kes Lepa Kaubakeskuse OÜlt inkasso teel raha nõuab ja kui suurest summast jutt on. Ma ei ole ise selle teemaga tegelenud, olen rohkem omaniku rollis,“ kommenteeris mees küsimust, miks tema ettevõte Lepa Kaubakeskuse OÜ inkassofirma Julianus huviorbiiti langenud on. Julianus inkasso üks omanikke on Hans H Luik.

Väike ehitusettevõte, mille Lepp Pärnusse uusehitist ehitama palkas, on ärimehele mitte ainult ajalist kahju tekitanud, vaid projekt on osutunud ka 6 miljoni võrra kallimaks, kui eelnevalt kokku lepitud sai.

„Tegemist on uue ehitusega Pärnus. Ehitusfirma, mille erakonnakaaslase soovitusel palkasin, on aga töödega viivitanud, ning esmasest kokkulepitud hinnast juba 6 miljoni võrra üle läinud. Nüüd ei jää mul muud üle, kui hakata vaatama, mida maha müüa. Mul on linnas mitu magusat kinnistut, mida sõpradele juba pakkunud olen. Avalikult ma oma kinnistuid müüma ei ole hakanud ega kavatsegi,“ rääkis ärimees kuhjuma hakanud probleemidest.

Vähe sellest, et uusehitise projekt mehele kallimaks maksma on läinud, pistab ta veel rinda muinsuskaitseametiga, mis keelab mehel kohaliku keskturu lähedal asuva vana veetorni asemele üheksakorruselist hoonet ehitada.

„Arhitektuuribüroo, mille võtsin veetorni ehitust projekteerima, on seda kahe kuu asemel teinud juba 2 aastat. Selle tõttu olen saanud palju kahju. Arvestasin sellega, et projekt ei viibi ning müüsin juba projekteerimiskäigus olevasse majja pindu, mille eest olin sunnitud tagasi maksma 500 000 krooni suuruse summa. Käesoleva aasta juunis peaks uus detailprojekt minema linnavolikokku arutamisele,“ rääkis mees veetorni projektist. Lepa sõnul asub projekt 2000 m2 maalapil ning läheb maksma 30 miljonit krooni.

Meediaärimees Hans H. Luik ja Pärnu üks esimesi ettevõtjaid Elmar Lepp tahavad kohaliku keskturu lähedal asuva vana veetorni asemele üheksakorruselise hoone püstitada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. July 2008, 13:53
Otsi:

Ava täpsem otsing