Danske Bank: tasude avalikustamine fondi vahetama ei pane

Mariliis Pinn 08. juuli 2008, 15:31

Danske Bank A/S Eesti filiaali
säästmis- ja investeerimistoodete osakonna juhataja Peeter Schamardini sõnul
saab juba täna hea tahtmise korral fondide kulud ja tulud välja arvutada, kuid
ta ei arva, et pisikeste hinnaerinevuste tõttu fondi vahetama hakatakse.

"Enamik kohustuslike pensionifondide valitsemisega seotud tasusid ja kulusid või nende kulude määrad või piirmäärad, mida maksavad fondid ja fondivalitsejad on juba praegu avalik info, mis on kirjas fondi prospektides, avalikes aruannetes, sätestatud õigusaktidega või avaldatud näiteks registripidaja veebilehel. Hea tahtmise korral on kõigil võimalik pensionifondide valitsemisega seotud kulud välja arvutada," tutvustas ta olukorda kommenteerides Eesti Fondihaldurite Liidu juhatuse liikme Robert Kitti ettepanekut teha kohustuslikuks kõikide otseste ja kaudsete teise sambaga seotud tulude ja kulude avalikustamine.

"Sellepärast ei ole meil midagi selle vastu kui fondivalitsejad peaks avaldama pensionifondidega seotud tasusid ja kulusid viisil, mis oleks avalikkusele arusaadavam ja lihtsam mõista. Tasude regulaarne, ülevaatlik avalikustamine muudab pakutava teenuse läbipaistvamaks. See on positiivne. Mina isiklikult ei arva, et väikeste hinnaerinevuste pärast erinevate fondide vahel valdav osa investoreid ühest fondist teise liikuma hakkaks. Tasude ja kulude detailse avalikustamise teostamine on kokkulepete küsimus," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. July 2008, 15:28
Otsi:

Ava täpsem otsing