Euromoney jagas SEB-le kiitvaid tiitleid

14. juuli 2008, 17:31

SEB pälvis rahvusvahelise finantsajakirja
Euromoney iga-aastasel auhinnatseremoonial Londonis parima Põhjala ja Balti
regiooni cash management-panga, parima väärtpaberivahendaja ning parima
ühinemiste ja ülevõtmiste nõustaja tiitli.

Euromoney tunnustas SEB Enskildat kui juhtivat investeerimispanka Balti riikides, tunnustades panka parima väärtpaberivahendaja tiitliga Eestis ja Leedus ning parima ühinemiste ja ülevõtmiste nõustaja tiitliga Lätis, teatas SEB.

Ajakiri juhtis tähelepanu panga rollile erakordsetes ja uuenduslikes tehingutes, nagu Arco Vara esmaemissioon 2007. aasta juunis ja Baltimaade esimese põllumajandussektori ettevõttena Trigon Agri aktsiate noteerimist.

Oma kokkuvõttes ütles Euromoney, et “Eesti IPO-turul tegutsevast kolmest pangast – SEB Enskilda, Evli ja Unicredit – on esimene selgelt turu liider.”

Põhjala ja Baltikumi parima ühinemiste ja ülevõtmiste nõustaja tiitli puhul tõi Euromoney välja SEB Enskilda tegevuse laiaulatuslikkuse, mille näiteks on 47 lõpule viidud tehingut hindamisperioodil ja 7.7protsendine turuosa.

Rahavoogude juhtimise valdkonnas pälvis SEB tiitli viiendat aastat järjest. Panga esindatus 27 Euroopa riigis, turuosa Põhjala/Baltikumi piirkonnas tegutsevate rahvusvaheliste ettevõtete seas ning innovaatilised tooted nagu rahavoogude juhtimise väärtusahela võrdlusbaas on aidanud pangal hoida vahet konkurentidega, kelle seas ei ole ainult kohalikud tegijad, vaid ka globaalsed pangad nagu City, HSBC ja Deutsche Bank, viitas Euromoney.

Finantsteenuste valdkonna tähtsaimateks auhindadeks kujunenud Euromoney „Awards for Excellence“ antakse välja 16ndat aastat. Käesoleva aasta aprillis alanud hindamisprotsessile saadeti 600 osavõtuankeeti maailma juhtivatest pankadest ja väärtpaberivahendajatelt. Teiste võitjate seas oli Goldman Sachs kui parim ülemaailmne investeerimispank ja Santander kui parim ülemaailmne pank.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. November 2008, 09:44
Otsi:

Ava täpsem otsing