USA börsid: UAL +69%, US Airways +59%

23. juuli 2008, 00:06

Mitmete USA lennufirmade
aktsiahinnad näitasid rekordilisi tõusunumbreid pärast naftahinna
langust kuue nädala madalaimale tasemele. Börsile andis
kindlustunnet lisaks ka Euroopa suurpank Deutsche Bank, kelle teatel
on finantsettevõtted saamas jagu krediidikahjudest.

Lennukompanii United Airlinesi valdusfirma UAL Corpi aktsia hind tegi järsu tõusu 69 protsenti, makstes 8,41 dollarit, kui ettevõte teatas 7000 töökoha sulgemisest ning naftahind langes kuue nädala madalseisu. US Airways´i aktsia kallines 59 protsenti ning odavlennufirma JetBlue aktsia kallines 16 protsendi võrra, kui ettevõtete II kvartali kasum ületas prognoositut ning ettevõtted teatasid mahtude vähendamisest. Augustikuise tarnetähtajaga naftabarreli hind kukkus täna 3,09 dollari võrra, 127,95 dollarini, puudutades päeva jooksul ka 125,63 dollari taset. Naftahinna languse taga on prognoosid, mille kohaselt ei jõua troopiline torm Mehhiko lahes asuvate naftaväljadeni.

Deutsche Banki teadaanne ning USA suurpanga Wachovia plaan kärpida kulusid 2 miljardi võrra aitasid aktsiaturgudel pikendada USA suurpankade Citigroupi, JPMorgani ja Wells Fargo alustatud rallit. Deutsche Banki analüütiku Mike Mayo sõnul pole pankade kahjumid olnud nii suured kui kardeti. Mayo loodab Wachovia kasumi suurenemist järgmistel kvartalitel. Wachovia aktsia hind ronis täna 27 protsenti.

Laiapõhjaline S P 500 indeks lisas täna 1,4 protsenti, kerkides tasemeni 1 277,01 punkti. Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 1,2 protsenti, 11 602,5 punkti tasemele. Nasdaqi koondindeks suurenes 24,43 punktiga 2 303,96 punktini, vahendas Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2008, 00:06
Otsi:

Ava täpsem otsing