USA börsid: langust vedasid ravimitootjad ja jaemüüjad

22. juuli 2008, 00:41

USA börsid kukkusid esimest korda nelja
päeva jooksul. Börsilangust vedasid jaemüüjad ja ravimitootjad, kui naftahind
kerkis ning ravimitootjatele tõotas ebaedu vastne uuring.

USA suurima koduremonditarvikute jaemüüjaHome Depoti ja suuruselt teise odavmüügiketi Target Corpi aktsiahinnad langesid, kui toornafta hind kerkis kuue nädala madalseisust. Toornafta hind kerkis 2,16 dollariga 131,04 dollarini barrelist. Naftahinda mõjutasid Mehhiko lahele suunduvad tormid ning maailma suuruselt neljanda naftatootja Iraani tuumakatsetuste peatamisest keeldumine. Finantsaktsiatel oli aga hoolimata Bank of America prognoositust parematele tulemustele languspäev. Ravimitootjatest kukkusid Mercki (-6,2%) ja Schering-Ploughi (12%) aktsiahinnad, kui kolesterooliravimit Vytorin seostati vähitekke riskiga.

„Ma pole kindel, kas leidub kedagi, keda kõrged energiahinnad ei puudutaks,“ sõnas Philadelphia Trusti investeeringute juht Richard Sichel. „Asi puudutab endiselt pakkumist ja nõudlust ning me ei saa seda praegu parandada. See võtab aega,“ lisas Sichel.

Laiapõhjaline indeks S P 500 langes 0,68 punktiga 1 260 punkti peale. S P 500 indeksi kõik energiaaktsiad aga kallinesid. Dow Jonesi tööstuskeskmine vajus 0,3 protsenti, 11 467,34 punktini Nasdaqi koondindeks kaotas 0,1 protsenti, langedes tasemeni 2 279,53 punkti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. July 2008, 18:00
Otsi:

Ava täpsem otsing