Tarbijakaitseamet võttis 1000kroonised korterid letti

28. juuli 2008, 17:37

Tarbijakaitseamet nõuab kaheksalt
kinnisvarafirmalt aru, miks nad müüvad Tallinna kortereid koerakuudi hinnaga.
Amet alustas tarbijapettuse menetlust täna.

Tarbijakaitseameti peadirektori asetäitja Marje Kokk ütles, et kinnisvara müük on spetsiifiline valdkond, kus hind sõltub paljuski potentsiaalsete ostjate arvust.

"Antud müügikuulutustes märgitud hinnaga 1000 krooni ja veidi enam aga ei ole tegelikult võimalik sellist kinnisvara osta ning seetõttu leiame, et teadlikult on esitatud ebareaalne hind," kommenteeris Kokk.

Kauplemisvõte tarbijakaitseseaduse tähenduses on kaupleja tegevus, tegevusetus, teguviis või esitlusviis, kommertsteadaanne, sealhulgas reklaam, ja turustamine, mis on otseselt seotud kauba või teenuse reklaamimise, pakkumise, müügi või tarnimisega tarbijale.

"Seega võib tegemist olla eksitava kauplemisvõttega - kauplemisvõtet peetakse eksitavaks, kui sellega esitatud teave on ebaõige või kui faktiliselt õige teabe esitlusviis petab või tõenäoliselt petab keskmist tarbijat ja selle mõjul teeb või tõenäoliselt teeb keskmine tarbija tehinguotsuse, mida ta muul juhul poleks teinud. Teave on ebaõige, kui see sisaldab valeandmeid hinna kohta," ütles Kokk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2009, 14:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing