Ministeeriumid esitavad eelarve jaoks miljardite jagu lisataotlusi

Agnes Ojala 12. august 2008, 09:30

Eilse tööpäeva lõpu seisuga oli
rahandusministeeriumile oma järgmise aasta eelarveprojektid esitanud hulk
ministeeriume ja põhiseaduslikke institutsioone, teatas
rahandusministeerium.

Õhtul toimus erakorraline valitsuskabineti nõupidamine, kus rahandusminister Ivari Padari sõnul arutati ministeeriumide probleeme ja küsimusi eelarveprojektide koostamisel ning piirsummade järgimisel. Samuti arutati võimalike lisataotluste sisu ja mahtu, mis on esitatud lisaks piirsummasse mahutatud eelarvele. Eelinfo põhjal on ministeeriumite lisataotluste maht 8,6 miljardit krooni.

Ministeeriumid pidi järgmise aasta eelarveprojektid rahandusministeeriumile esitama eelmisel esmaspäeval. Kuna kuus ministeeriumi läksid oma rahataotlustes 5 miljardi krooniga üle Padari seatud limiidi, saatis rahandusminister ministeeriumide taotlused tagasi korraldusega need korrektselt etteantud piirsummadesse mahutada. Kokku ootab rahandusministeerium eelarveprojekte 17 ministeeriumilt või põhiseaduslikult institutsioonilt. Nii peaminister Andrus Ansip kui rahandusminister Ivari Padar on korduvalt rõhutanud, et valitsus võtab vastu ainult tasakaalus eelarve.

Valitsuskabinetis otsustati eile õhtul, et jätkatakse eelarveprotsessi vastavalt varasemalt kokkulepitule. Täna alustab rahandusministeerium eelarveprojektide sisulist analüüsi ning konsultatsioone teiste ministeeriumidega.

Pärast 25. augusti majandusprognoosi algavad ministritevahelised läbirääkimised.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2008, 13:29
Otsi:

Ava täpsem otsing