Padar: tuleb teha maksupoliitilisi otsuseid

26. august 2008, 09:45

Rahandusminister Ivari Padar ei näe
võimalusi ministeeriumidele jagatud eelarvekärbete piirsummasid allapoole tuua
ning seetõttu tuleb tema sõnul valitsusel teha otsuseid, mis puudutavad
maksupoliitikat.

Rahandusminister rääkis ETV hommikuprogrammis "Terevisioon", et eelarves on vaja täiendavalt neli miljardit krooni ning juhul kui valitsus maksupoliitilisi otsuseid ei tee, ei näe ta võimalust vältida miinust järgmise aasta eelarves. Ta meenutas, et maksupoliitilised valimislubadused mängus mitte ainult Reformierakonnal, vaid kõigil kolmel valitsuserakonnal, vahendas ERR.

"Kui me võtame nüüd kõik selle võimaliku maksupaketi, mis on Eestis võimalik rakendada - ja mille rakendamist on võiks edasi lükata, kui me räägime maksulangetamistest või tulumaksuvaba miinimumi piiramisest - siis lõppresultaadina on võimalik saavutada see tulemus, et me oleme nende piirsummade piires ehk siis vajalik neli miljardit krooni on võimalik kokku saada."

"Uues situatsioonis tuleb vaadata, et me riigile viga ei teeks," ütles Padar. "Kusagil on need piirid, kust kärpida ei saa ja praegusel juhul on nii, et me oleme juba õige tugevalt kärpeid teinud, me oleme ju pihta hakanud kas või riigi valitsemiskulude kokkuhoiust."

Padari ei välistanud eelarvega defitsiiti minekut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2008, 11:32
Otsi:

Ava täpsem otsing