BÖRS: Ameerika aktsiad tegid tasa eilset kukkumist

27. august 2008, 01:05

Ühendriikide aktsiad liikusid
energiasektori eestvedamisel ülespoole, tehes tasa eilse kukkumise. Samuti
selgus, et Fannie Mae`l ja freddie Mac`il on piisavalt kapitali, et pidada vastu
aasta lõpuni.


Anadarko Petrolium hüppas 6,4% ülespoole juhtides sellega energiaaktsiate tõusu Standard Poor`s 500 indeksi moodustavate ettevõtete hulgas, sest toornafta hind tõusis seoses tootmist ohustavad orkaaniga Mehhiko lahel. Ühendriikide suurimad hüpoteeklaenude finantseerijad Freddie Mac ja Frannie Mae tõusid mõlemad üle 8 % kui leiti, et nende kapital on piisav aasta lõpuni vastu pidamiseks. Marvell Technology Group tegi viimase kahe kuu suurima kukkumise peale seda kui teatati kiipide nõudluse aeglustumisest.

Standard Poor´s 500 tõusis 0,4% 1271,51 punktini. Dow Jones suurenes 0,2% 11412,87 punktini. Nasdaq langes 3,62 punkti võrra 2361,97 punktini. Iga langenud aktsia kohta New Yprgi börsil tõusis peaaegu kaks aktsiat. Samas oli täna juba neljandat päeva järjest aasta kõige laisem kauplemispäev.

“Me oleme ikka veel väga soosivad energia suunas” ütles Julie Van Cleave Deutche Asset Managementis, lisades veel. “Tulude ootused on ikka veel väga mõistlikud. Turg ei oota energiafirmadest väga palju ning see on meie arvates huvitav”

Standard 6 Poor´s 500 kõikus täna pidevalt kasvu ja languse vahel kui oodatust paremad tulemused tarbijate kindluse ning elamuturu kohta olid kaaluti mitu korda üles kõrgemate energiahindade poolt, mis vähendaksid jaekaubanduse, tööstuse ja tehnoloogaifirmade tulusid, mille puhul oodataksegi 1,2% suurust tulude langust aasta jooksul.

Uute kodude müük suurenes juulis Ameerika Kaubandusministeeriumi andmetel 2,4 % võrra ning elamute hinnad Ühendriikides langesid teises kvartalis aeglasemalt kui enne, mis võib olla indikaatoriks, et viimase 25 aasta suurim elamutega seotud probleem hakkab tasapisi lahenema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2008, 23:46
Otsi:

Ava täpsem otsing