BÖRS: Ameerika aktsiad kukkusid kiiresti

26. august 2008, 00:20

Ühendriikide aktsiad tegid finatssektori
aktsiate vedamisel läbi viimase kuu aja suurima languse, kuna arvatakse, et
krediidikriis jätkub uute varade maha kandmisega.


AIG kukkus 5,5% võrra viimase 13 aasta kõige madalamale tasemele peale teadet, et kindlustaja võib kaotada 2,41 miljardit dollarit hüpoteekidega seotud varade mahakandmise tõttu, olles päeva lõpuks 18,78 dollarit. Washington Mutual ja Huntington Bandhares langesid mõlemad üle 6 % kui kukkus kokku Columbian Bank Trust, mis oli üheksandaks sellel aastal omadega otsa saanud Ühendriikide pangaks.

Alcoa ja Freeport -McMoRan Copper Gold viisid Standard Poor`s 500 tooraineteindeksi 2,3 % allapoole kui kulla ja alumiiniumi hinnad kahanesid.

„Turg vaevleb senikaua kuni me saame kindlad näitajad selle kohta, et me teame mis on põhi finantsaktsiate jaoks ning see võib natuke aega võtta” leidis Huntington Asset Advisorsi portfellijuht Peter Sorrentino.

Standard Poor`s 500 indeks kukkus täna 2%, lõpetades päeva 1266,84 punktiga. Dow Jones libises 2,1 % allapoole, lõpetades 11326,25 punktiga kui kõik selle indeksi moodustavad aktsiad langesid. Nasdaq kahandes 49,12 punkti võrra 2365,59 punktini.
Täna oli jällegi väga laisk börsipäev, olles selle aasta väikseima mahuga, mis moodustas 35% viimase aasta aja keskmisest. Iga tõusnud aktsia kohta New Yorgi börsil langes 10 aktsiat.

Aktsiad langesid isegi siis kui uuring näitas teistkordselt müüdavate elamute müük Ameerikas tõusis viimase 10 aasta madalaimalt tasemelt kui alanenud hinnad aitasid stabiliseerida nõudlust.

Morgan Stanley vähendas oma aastalõpu ennustust Standard Poor`s 500 indeksi jaoks kuna muretseb pankade krediidi mahakandmiste pärast ning leitakse, et maailmamajanduse aeglustumine vähendab tehnoloogia ja tööstusettevõtete kasumeid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2008, 23:46
Otsi:

Ava täpsem otsing