Sampo peab pensionifondi vahetamist kulukaks

15. september 2008, 18:11

Sampo panga säästu- ja
investeerimisteenuste osakonna juhataja Peeter Schamardin ütles aripaev.ee-le
Nordea pensionifondide tuleku kommentaariks, et fondiosakute vahetamine võib
osutuda vägagi kulukaks.

"Me tervitame uut konkurenti pensioniturul. Arvestades seda, et kohustuslikud pensionifondid on Eestis tegutsenud juba kuus aastat ning fondide summaarne maht on üle 12 miljardi krooni, on selline plaan vägagi ambitsioonikas," kommenteeris Schamardin Nordea plaani saada Eesti turul kolmandaks pensionitoodete pakkujaks.

"Püstitatud eesmärki on kergem saavutada kui meelitada kliente üle teistesse pensionifondidesse juba kogunenud rahaga. Siin peaks aga iga osakuomanik arvestama sellega, et aastatega kogunenud pensionivara konkureerivasse fondi üleviimisega kaasnevad kulud, mis sõltuvad kogunenud pensionivara suurusest ja pensionifondide tasumääradest. Seega võib osakute vahetamine osutuda vägagi kulukaks," lisas Schamardin.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. September 2008, 12:54
Otsi:

Ava täpsem otsing