Euroopa Liit manitseb USAd päästeplaani vastu võtma

30. september 2008, 14:09

Euroopa Komisjon manitses täna USAd täitma
oma rolli globaalse finantskriisi lahendamisel ning finantssektori päästeplaani
kiiresti heaks kiitma.

„Tänase närvilisuse tekkepõhjus on USAs. Nii on USA-l ka eriline vastutus. Me ootame, et otsus (päästeplaani kohta) tuleb kiiresti,“ ütles komisjoni pressiesindaja Johannes Laitenberger tänasel briifingul.

„USA peab võtma vastutuse nii oma riigi kui maailmamajanduse huvides,“ jätkas ta.

Laitenbergeri sõnul on mitme Euroopa panga väljaaitamine viimastel päevadel kinnitus sellest, et vajadusel suudavad Euroopa võimud „seista oma ülesande kõrgusel ja kindlustada finantsturgude stabiilsus“, vahendas uudisteagentuur Direkt.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. October 2008, 19:39
Otsi:

Ava täpsem otsing