Gräzin: keegi ei salli bürokraate

13. oktoober 2008, 19:38

Riigikogu liikme Igor Gräzini sõnul on
ametnike arvu vähendamise ja hüvede kärpimise näol tegemist loomuliku
vähenemisega, sest avaliku sektori töötajate arv on tema sõnul
ülepaisutatud.

„Me kõik armastame lapsi ja loodust, aga me keegi ei salli eriti bürokraate. Avaliku sektori osa on oluliselt ülepaisutatud,“ märkis Gräzin ning vihjas, et ametnike olulise vähendamise näol oleks tegemist loomuliku vähenemisega.

„Mul poleks midagi selle vastu, kui ühes või teises ministeeriumis inimesi ära kaob, või kui haridusministeerium näiteks 300 inimest kaotab ja selle võrra tuleb koolidesse õpetajaid juurde,“ kommenteeris Gräzin justiitsministeeriumi pool täna kooskõlastusringile saadetud uue avaliku teenistuse seaduse eelnõu, mille järgi plaanitakse vähendada ametnike arvu ja kärbitakse avalikus sektoris töötamise hüvesid.

„Avalik teenistus on see, et tänaval on vaja korda pidada, tänavaid on vaja pühkida, mitte pidevalt aruandeid kirjutada,“ märkis Gräzin.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2008, 19:38
Otsi:

Ava täpsem otsing