Ettevõtja: kurikaelad on osavad

22. oktoober 2008, 16:42

Vallikraavi kinnisvara tegevjuhi Indrek
Renkeli sõnul varastatakse ehitatavates uuselamurajoonis ka ehitusmeeste tagant,
kuid ettevaatlikud peaksid olema kõik, sest kurikaelad on osavad.

Pooltühjades uuselamurajoonides on kõige ohtlikumaks etapiks varguste osas just ehituse lõpu ja korterite üleandmise periood. "Siis, kui osad korterid on üle antud ja osades käib alles töö, ehitusmehed ja nende sõbrad võivad olla ohukontingent," lausus Renkel, kelle sõnul varastatakse nipet-näpet ehitajate tagant pidevalt. Ühest korterist pandi neil pihta näiteks keraamilised plaadid ja keegi ei saanudki teada, kes seda tegi. "Kas varastavad siis ehitajad või käiakse kuskilt mujalt sees," märkis tegevjuht ning lisas, et kurikaelad on osavad.

Kui inimene elab juba kasutusloaga korteris, siis vastutab ta selle eest Renkeli sõnul ka ise. Suurte kortermajade puhul peab arendaja vastutama selle eest, et nullvõti, mis keerab lahti kõik uksed, oleks kindlas koha ja hiljem hävitatakse. "Igal majal ei pruugi seda olla. Kuid võtmed peavad olema turvaliselt hoitud, et töömees näiteks ei saaks võtit võtta. Me ise oleme, kui vähegi võimalik, vältinud nullvõtme tegemist," lausus Renkel.

Tegevjuhi sõnul peab elurajooni ümbrus olema ka korras, aiad ümber, tuled, kaamerad. "Kuid, kui uksed on lukustatud ja signalisatsioon olemas, siis on see juba ka vedamise teema," märkis Renkel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. October 2008, 17:52
Otsi:

Ava täpsem otsing