Jaapanlased leidsid lumeinimese jäljed

22. oktoober 2008, 21:32

Himaalaja mägimatkalt naasnud jaapani
mägironijad väidavad, et nägid mägedes lumeinimese ehk jeti jälgi.

“Nägime kolme inimese jalajälge meenutavat jälge,” ütles Kuniaki Yagihara Nepali pealinnas Katmandus, demonstreerides jälgedest võetud fotosid.

Lumeinimest ennast aga kaamera ees tabada ei õnnestunud. Lumeinimene ehk jeti peaks sellesse uskujate arvates elama Himaalaja mäestikus, kuid teadlaste arvates on tegu kõigest müüdiga. Sellele vaatamata tegutseb maailmas mitmeid lumeinimese otsijaid, kes müütilise olendiga kohtuda loodavad. Üks neist on ka 61-aastane Yagihara.

Jaapanlased leidsid jäljed 4800 meetri kõrguselt Dhaulagiri mäeahelikul Lääne-Nepalis. “Me teame, kuidas näevad välja karu, hirve ja mägikitse jäljed ning nendega polnud antud juhul kindlasti tegemist,” ütles Yagihara. “Usume, et jäljed jättis jeti”.

Yagihara viibis koos oma meeskonna ja šerpadest abilistega kuus nädalat Dhaulagiri IV jalamil, otsides spetsiaalselt märke müütilisest elukast. Lumeinimene kuulub kindlalt šerpade folkloori ning alates 1920. aastaist on teema ka läänes elavat huvi leidnud. Neile lugudele tuginedes on võetud ette mitmeid ekspeditsioone. Teiste seas jahtis lumeinimesi ka Džomolungma esmavallutaja Edmund Hillary.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2008, 18:46
Otsi:

Ava täpsem otsing