Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV: Eesti Telekomi kasum jäi oodatust nõrgemaks

  Eesti Telekomi käive kahanes kolmandas kvartalis 3 protsenti ning kasum 4,6 protsenti, võrreldes eelmise aasta sama ajaga.
  Elioni internetiklientide arvu kasv näitab vähenemistrendi, mille põhjal võib järeldada, et Elion on kasvuvõimalusi internetiturul ammendamas, märkis Starmani kommunikatsioonijuht Timo Hartikainen konkurendi tulemuste kohta.
  "Kui tänavu esimese kvartali lõpus oli neil internetiklientide 12 kuu kasv 13%, siis teise kvartali lõpus juba vähem kui 11% ning nüüd, kolmanda kvartali lõpus alla 9,6%. Selle põhjal võib järeldada, et juba 1-2 aasta pärast peatub internetiklientide arvu suurenemine neil täielikult," ütles Hartikainen.
  Mobiilside oodatust nõrgemate tulemuste taga oli LHV analüütiku Erki Kerti sõnul peamiselt roaming-tulude langus ning sidumishindade alanemisest tingitud sidumistulude vähenemine.
  Samuti on koos majanduse jahtumise ja tarbijakäitumise muutumisega vähenenud telekommunikatsioonikaupade jae- ja hulgimüügist saadavad tulud.
  "Samas, kuna nende alade näol on tegemist väiksema kasumlikkusega äriga, siis kokkuvõttes on tänu sellele mobiilside kasumlikkus kasvanud, ületades sellega ka meie ootusi," märkis Kert.
  Lairibateenuste kasvu mootoriteks olid analüütiku sõnul allhanketeenuste kasv ning kolmikpaketi jätkuv edu.
  Eesti Telekomi reedesel online-briifingul teatas ettevõtte juhtkond, et arvestades praegust majandussituatsiooni, on nende ärikasum jätkuvalt stabiilne ja kolmanda kvartali tulemused on ootuspärased.
  "Kolmandas kvartalis on töötajate arv vähenenud kõigis Telekomi Grupi ettevõtetes. Aastaga on Telekom Grupi töötajate arv vähenenud 64 võrra. Kuna ka järgmise aasta majandusolukorda hindame jätkuvalt raskeks, jätkuvad kõigis ettevõtetes efektiivsusprogrammid," ütles Eesti Telekomi juht Valdo Kalm.
  "Tänaste tulemuste valguses peame tõenäoliselt mõnevõrra neljanda kvartali prognoose langetama, pidades peamiselt silmas just müügitulu poolt," prognoosis Kert ning lisas, et kahtlemata avaldab majanduse jätkuv jahtumine mõju ka Eesti Telekomi tulemustele ning seda peegeldab LHV ka oma prognoosides.
  Analüütiku arvates võib siiski nentida, et Eesti Telekomi tulemused peaksid majanduse kiirele jahtumisele võrdlemisi hästi vastu pidama ning Eesti Telekomi kui hea dividendimaksja osas on LHV endiselt positiivselt meelestatud.
  Autor: Kaisa Tahlfeld
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Jaemüüjad hoidsid USA aktsiaturge vee peal
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Standard & Poor’s 500 ja Nasdaqi indeksid lõpetasid teisipäeva langusega, Dow Jonesi indeks näitas aga tõusu. Aktsiaid hoidsid suuresti vee peal jaemüüjad ja tarbekaupade tootjad, kellele pakkusid tuge häid tulemusi näidanud Walmart ja Home Depot, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.