Sampo ei hinda fondiosakuid alla

27. oktoober 2008, 16:10

Sampo Likviidsusfond ei plaani osakute
hinda alla hinnata nii, nagu tegi seda SEB, sest Sampo Likviidsusfondi varad on
ümberhinnatud igapäevaselt, fondivarade turuväärtuste alusel, lausus Danske
Capital ASi tegevdirektori Silja Saar.

"Sampo Likviidsusfondi ja kõnealloleva SEB fondi erisus seisneb eelkõige selles, et SEB fond kaupleb/kauples alati hinnaga 100 ning osakuomanikele maksti tekkinud tulu välja (tavaliselt) kuu lõppedes intressidena. Samas Sampo Likviidsusfond kaupleb iga päev oma varade tegeliku ehk muutuva puhasväärtusega. Ning kasu osakuomanikele tekib mitte intressidena vaid osakute puhasväärtuste vahest, nende soetamise ja müümise hetkel," lausus Saar.

Sampo Likviidsusfondi raportist on näha, et fondi fondi maht on 162 miljonit krooni, osaku puhasväärtus on 1299,72 EEKi ja fondi viimase kolme kuu tootlus on 4,49%.

Investoritel soovitab Saar aga süveneda investeerimisotsuste eel detailidesse. Fondiinvesteeringute puhul on kohustuslikeks dokumentideks, millega investor peab ennast kurssi viima - fondi tingimused ja prospekt. Antud kontekstis loomulikult ka kord, kus on kirjeldatud, kuidas fond oma vara ümber hindab ja puhasväärtust arvutab, kõik viimati nimetatud dokumendid on Saare sõnul avalikud ja kõigile kättesaadavad.

SEB teatas täna, et ümberhindluse tulemusena on SEB Likviidsusfondi puhasväärtus vähenenud 13,05% võrra, tasemele 86,95 krooni fondiosaku kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2008, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing