Mart Sõrg: SEB pole minule riski teadvustanud

Piret Reiljan 27. oktoober 2008, 14:36

Endine Eesti Panga nõukogu esimees Mart
Sõrg omas tänavu juunikuu seisuga ligi poole miljoni krooni eest SEB
Likviidsusfondi osakuid ega suutnud täna uskuda, et ta on oma investeeringust
osa kaotanud, kuna pank pole temale riski teadvustanud.

Eesti Panga nõukogu esimees Mart SõrgSEB Likviidsusfondi tänase varade ümberhindluse tulemusena on fondi puhasväärtus vähenenud 13,05% võrra, 100 kroonilt tasemele 86,95 krooni fondiosaku kohta. 3000 investoriga ja end konservatiivsena reklaamivast fondist on Äripäeva arvutuste järgi raha haihtunud ligi 200 miljonit krooni.

"Ma arvan, et investor ei kaota midagi. Mina olen aru saanud, et minu jaoks on see likviidsusfond ohutu investeering. Kui minu raha on vähenenud, siis on pank mind eksitanud, kuna sellist riski pole mulle teadvustatud, et mu investeeringu põhiosa võiks väheneda," rääkis Sõrg Äripäevale.

Sõrg toonitas, et tema arusaamist mööda on likviidsusfondi investeeringu põhiosa säilimine 100 protsenti garanteeritud. "Kui tõepoolest olen investeeringust osa kaotanud, saan raha mujale paigutada. Rabelema ma ei hakka, aga üritan homme oma kontot vaadata ja arutan olukorda enda nõustajaga," märkis Sõrg.

Sõrg oli aastatel 1998-2008 Eesti Panga nõukogu esimees, praegu on ta TartuEesti Panga nõukogu esimees Mart Sõrg Ülikooli Ettevõttemajanduse instituudi emeriitprofessor.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. November 2008, 10:18
Otsi:

Ava täpsem otsing