Inspektsioon uurib SEB Likviidsusfondiga tehtud tehinguid

27. oktoober 2008, 15:34

Finantsinspektsiooni juhi Raul Malmsteini
sõnul tegeleb inspektsioon hetkel SEB Likviidsusfondi tehingute uurimisega ning
vajadusel päritakse selgitust ka fondivalitsejatelt.

"Likviidsusfondiga tehtud tehingud on finantsinspektsiooni järelevalvelise tegevuse objektiks. Oleme ettekirjutuse näol vajalikud päringud subjektile teinud. Peale vajalikke andmete analüüsi ja vajadusel selgituste saamist nii fondivalitsejalt, pangalt kui ka tehinguid teinud osapooltelt saab inspektsioon kujundada oma seisukoha," kommenteeris Malmstein küsimust, kuidas kommenteerib inspektsioon juhtumit, et kaks päeva enne SEB Likviidsusfondi osakute allahindlust võeti nimetatud fondist välja 226 miljonit krooni.

Küsimusele, kas pank võis infot lekitada vastas inspektsioon, et ei saa sellisele küsimusele spekulatiivselt vastata. Samuti nõustunud Malmstein spekuleerima teemal, kas pank oleks pidanud kliente fondi ohtlikkusest täpsemalt informeerima.

SEB likviidsusfond on oma osakute hinda alla hinnanud. Ümberhindluse tulemusena on fondi puhasväärtus vähenenud 13,05% võrra, sajalt kroonilt tasemele 86,95 krooni fondiosaku kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2008, 12:29
Otsi:

Ava täpsem otsing