Christel Karits • 30 oktoober 2008

The Scorpions tuleb uute tuultega

Tallinna jõuab The Scorpions viieliikmelises koosseisus, kuhu kuuluvad laulja Klaus Meine, kitarrist Matthias Jabs, kitarrist Rudolf Schenker, trummar James Kottak ja basskitarrist Pavel Maciwoda.

Kuigi Humanity World Tour 2008 on korraldatud nende 21. albumi "Humanity - Hour I" toetuseks, saab kontserdil kuulda kindlasti ka bändi vanu hitte. Nagu suurte tegijate puhul ikka, ei vaja ka The Scorpions soojendajat. Korraldajad lubavad, et bänd kruvib juba esimeste taktidega ise publiku meeleolu üles.

"Humanity World Touri kontserdid paistavad silma oma originaalsusega," ütleb Eesti-poolse korraldaja City Concerti meediajuht Anastassia Ruusmaa. Ta kirjeldab, kuidas laulja Klaus Meine žongleerib tamburiiniga ja viskab publiku sekka trummipulki ning kitarristid lasevad fännidel pillikeeli tõmmata.

Ühel kontserdil ronis bassimängija Pavel Maciwoda mööda tooliridade seljatugesid ja trummar James Kottak lõi klaasanumaid vastu oma pead puruks. "Kottaki traditsioonilist trummisoolot toetavad nüüd ka bändikaaslased. Neist igaühe juurde on toodud väike trummikomplekt ja koos müristavad nad nii, et publik puhutakse lausa pikali," avab Ruusmaa.

Rahvusvahelisele hard-rock'i lavale jõudis 1965. aastal Hannoveris kokku tulnud The Scorpions 1972. aastal, mil ilmus nende esimene album "Lonesome Crow". Maailma südamesse laulsid nad end aga looga "Wind Of Change", mis pärineb nende seni edukamalt albumilt "Crazy World" ja millest sai The Scorpionsi esimene miljonisingel.

The Scorpions on läbinud märkimisväärse stiililise arengutee - 1970. aastate traditsioonilisest hard-rock'ist 1980ndate meloodilise metal'ini, millest sai nende firmamärk. Hoolimata oma soliidsest loomingulisest vanusest jätkab bänd eksperimenteerimist ka praegu.

The Scorpions jõuab Eestisse laupäeva õhtul lennukiga ning bändi liikmete soovil ootab neid lennujaamas viis S-klassi Mercedest koos autojuhtidega. Pärast kontserti sõidutatakse nad samade autodega Tallinnast Riiga.

Albumit "Humanity - Hour I" on saatnud menu ja paljudes riikides on The Scorpionsi maailmaturnee kontserdid olnud ühed publikurohkemad.

Album ilmus Euroopas 14. mail 2007, USAs ja Kanadas sama aasta 28. augustil. Selle sümboliks sai eriskummaline naine-android Laisan. Bändi liikmed olid sellest ideest nii vaimustunud, et avasid veebilehe HumanityHour1.com, kus saab Laisaniga virtuaalselt rääkida.

Otsustati, et seekord ei kasuta bänd albumi ümbrisel oma logo. Ainult naise kaela peal võib näha kuulsat The Scorpionsi kirja.

Album sisaldab 13 lugu, nende hulgas on ka boonuslugu "Cold". Produtsendiks on James Michael, kaasprodutsendiks ja laulude kaasautoriks Desmond Child, kes on teinud koostööd selliste staaridega nagu Aerosmith, Bon Jovi, Alice Cooper, Kiss, Ricky Martin, Cher, Michael Bolton ja Bonnie Tyler.

Hetkel kuum