Q Vara kahjum oli III kvartalis suurem kui käive

31. oktoober 2008, 11:51

Q Vara III kvartali kahjum oli 23,1
mln krooni, käive 17,0 mln krooni. Töötajate arv vähenes üheksa kuu aruande
järgi 84-lt 66ni.

Varasematel aastatel Äripäeva rikaste TOPis figureerinud Q Vara omanikud jäid seekord välja ja seda just seetõttu, et ettevõtte majandusaasta aruanne hilines.

Kolmandas kvartalis kaasas Q Vara täiendavat kapitali. Olulisimaks kapitalisüstiks oli omanike poolt ettevõttesse investeeritud 86 miljonit krooni, teatas Q Vara börsile. Esmalt sõlmisid Q Vara ja OÜ SLProductions tütarettevõte OÜ Q Capital 25. juunil 2008 laenulepingu, mille kohaselt andis OÜ Q Capital AS'le Q Vara kõikidele Q Vara kohustustele allutatud laenu 86 miljonit krooni. Seejärel konverteeriti antud laen aktsiakapitaliks kui 27. juulil 2008 kanti äriregistrisse sisse AS Q Vara aktsiakapitali suurendamine 8,6 miljoni krooni võrra 190 miljoni kroonini.

Vastavalt Q Vara AS aktsionäride otsusele emiteeriti OÜ’le Q Capital 860 000 uut aktsiat nimiväärtusega 10 krooni ja ülekursiga 90 krooni aktsia kohta ehk Q Vara aktsiakapital suurenes kokku 8,6 miljoni krooni võrra ja ülekurss suurenes 77 miljoni krooni võrra. Tehingu tulemusena omandas OÜ Q Capital kokku 4,5% AS Q Vara aktsiakapitalist.

Kokku suurenes Q Vara AS'i omakapital peale nimetatud tehingute registreerimist Harju Maakohtu registriosakonnas 86 miljoni krooni võrra ja sellega viiakse lõpule allutatud laenu omakapitaliks konverteerimise protsess. Täiendavalt ettevõttesse investeeritud kapitali kasutati hankijate ning finantseerijate ees tekkinud kohustuste tasumiseks.

Kolmandas kvartalis sõlmiti lepingud GILD Arbitrage’iga, mille kohaselt Q Vara laenukohustused GILD Arbitrage'i ees summas 64,8 miljonit krooni võtavad üle Q Vara aktsionärid. Tehingu tulemusena vähenes Bilansis Q Vara kohustuste summa kolmandatele osapooltele ja suurenes ettevõtte aktsionäride poolt antud laen.

Q Varal on Sampo panga ees 118 miljoni krooni eest lühiajalisi laenukohustusi. Q Vara taotleb Sampolt laenude tagasimakse pikendamist kuue kuu võrra. Taani krediidikomitee otsustusprotsess on veel käimas laenude pikendamise kohta.

DnB Nord Banka pikendas Q Vara lühiajalisi laene (väärtuses 68 miljonit krooni) jaanuarini.

Saadud lühi- ja pikaajaliste laenude ning emiteeritud võlakirjade maht oli 2008. aasta esimese üheksa kuu lõpus 455 miljonit krooni. 2007. aasta samal perioodil oli samade kohustuste summa 476 miljonit krooni ja 2007. aasta lõpu seisuga 477 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. December 2008, 18:38
Otsi:

Ava täpsem otsing