Fortis mängis 9 kuuga maha 36& töötukassa miljonit

Piret Reiljan 03. november 2008, 16:27

Lõviosa töötukassa vara (2,3 mld kr)
paigutav Hollandi varahaldusfirma Fortis Investments Management teenis
tänavu III kvartalis investeeringutelt 17 miljonit krooni kahjumit, üheksa
kuu kahjum ulatub juba üle 36 miljoni krooni.

"Varade tootlusele avaldas kvartali jooksul negatiivset mõju aina süvenev finantskriis maailma rahaturgudel. Agressiivne müük langetas kõikide vähegi riskantsete varade väärtust, samas, kui arenenud riikide valitsuste võlakirjade tootlused langesid ja hinnad vastavalt tõusid," seisab töötukassa investeeringute III kvartali aruandes.

Olgu öeldud, et riigikassa hallatav 300-miljoniline osa portfellist suutis III kvartalis üle 6 miljoni kasumit tuua. Samuti jäi töötukassa plussi iseenda likviidsete vahendite (u. 150 mln kr) haldamisel.

Tänavu septembri lõpu seisuga eelistas Fortis paigutada meie töötukassa vara eelkõige Iirimaale, USA-sse ja Saksamaale. Ligi pool varast asub 0-3 kuulise tähtajaga võlakirjades, samas umbes viiendik hoopis 7-10 aastase tähtajaga instrumentides. Võlakirjades on üle 70% fondi varadest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. March 2009, 15:26

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing