Fortis teenis töötukassale I poolaastal kahjumit

Piret Reiljan 25. august 2008, 15:40

Töötukassa vara haldav Hollandi
investeerimispank Fortis Investments teenis töötukassa 2,3 miljardi
krooni haldamiselt tänavu esimesel poolaastal üle 19 miljonit krooni
kahjumit.

Kuigi Fortis suutis tänavu II kvartalis töötukassa varapaigutustelt teenida 6,8 miljonit krooni ehk 0,3% kasumit (aasta baasil 1,2%), tiris I kvartali 26 miljoni kroonine kahjum poolaasta tulemuse siiski miinuspoolele. Fortis teenis kvartaalse kasumi viimase aasta jooksul esimest korda, eelmised kolm kvartalit kulgesid kahjumi tähe all.

SEB Likviidsusfond, millega Fortis ise töötukassa investeeringuid kõrvutab, suutis tänavu teises kvartalis aasta baasil aga näidata 4,8-protsendist kasvu, mis on neli korda parem tulemus, kui Fortisel.

Kahe aastaga (juuli 2006 kuni juuli 2008) on Fortis suutnud 2,3 miljardi krooni töötukassa vara investeerimisest teenida vaid 9 miljonit krooni ehk 0,4% kasumit.

Pärast Äripäevas ilmunud artikleid töötukassa varahalduri erakordselt viletsatest investeerimistulemustest otsustas töötukassa nõukogu palgata lisahalduri. Konkursi võitis Evli Bank Plc, kellega loodetakse lepinguni jõuda 1. oktoobriks. Sotsiaalminister Maret Maripuu on öelnud, et seni Forise hallata usaldatud varade mahtu võidakse tulevikus teise varahalduri kasuks vähendada.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. November 2008, 16:27
Otsi:

Ava täpsem otsing