Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Reklaamitulu kukkumine vedas Ekspress Grupi kasumi alla

  "Peamine põhjus on reklaamitulude langus trükireklaamis, eriti ajalehtedes," kommenteeris Leito. "Emori andmetel oli langus kolmandas kvartalis 8%. Suvekuud, eriti august, olid reklaami osas vaiksed," lisas Leito.
  LHV analüütiku Henri Adamsi sõnul ei vastanud Ekspress Grupi tulemused peaaegu üheski ärivaldkonnas LHV ootustele.
  "Müügituluks kujunes 18,9 miljonit eurot, mis teeb aastasel baasil 14,5% kasvu. Ettevõte toob ise välja, et müügitulu tagasihoidlik kasv on tingitud majanduse jahenemisest põhjustatud reklaamitulude langusest. Tulemused jäid pea kõigi ärivaldkondade lõikes LHV prognoosidele alla (vaid raamatute müük vastas ootustele) ning kokkuvõttes kujunes käive 7,6% loodetust nõrgemaks," möönis Adams.
  Negatiivse poole pealt tõstis Adams esile ebaõnnestumise Rumeenia infoteenuste turul. Vaatamata juba tehtud investeeringutele ning äri käimalükkamisele, ei õnnestunud grupil kohalikul turul saada infoteenuse pakkumise jaoks lühinumbrit.
  Adamsile teadaolevalt on Ekspress Grupi juhtkond otsustanud väljuda infoteenuste ärist Rumeenias selle aasta lõpuks.
  "Vaadates kulusid, pakkusid ainsana positiivse üllatuse madalad turustuskulud. Kasumit teeniti kvartalis 0,8 miljonit eurot, mis esmapilgul tundub hea tulemusena ning ületas ka LHV ootusi. Siiski lähemal vaatlemisel selgub, et suures osas on kasumi taga ühekordsed tulud," rääkis analüütik.
  Neljandaks kvartaliks prognoosis Leito paremaid tulemusi kui lõppenud kvartalil. "Neljas kvartal on sesoonselt kõige parem kvartal meediaäris ning eriti raamatumüügis," rääkis Leito ja lisas, et selleks ajaks peaksid ka kulude kokkuhoiumeetmed juba suuremas mahus avalduma.
  Siiski tunnistas mees, et ees ootavad nii mõnedki koondamised. Nimelt on Ekspress Grupp septembri seisuga juba koondanud endaga seotud ettevõtetest 36 inimest. Koondamised jätkuvad. Seda nii tänavu kui ka tuleval aastal.
  Äripäeva peadirektori asetäitja Toomas Truuverki hinnangul oli Ekspress Grupi kolmanda kvartali internetist saadud reklaamitulu kasv rahuldav, arvestades praegusi majandusolusid. Neljas kvartal tuleb aga hullem.
  "21 protsenti on rahuldav number," kommenteeris Truuverk Ekspress Grupi kolmanda kvartali interneti reklaamitulu kasvu. "Asjad on hullemaks läinud alates oktoobrist, nii et tõehetk alles saabub."
  Truuverki mäletamist mööda tegi Ekspress Grupp äriplaani 30protsendilise kasvu peale. "Seega on nad plaanist 10 protsenti maas," möönis ta.
  Internetist oodatakse küll suurt kasvu, aga samas on lehed ja ajakirjad need, mis genereerivad Truuverki sõnul suurema osa käibest ja kasumist. "Trükiväljaannete kahjum kolmandas kvartalis ei sisenda optimismi," leidis Truuverk. "Neljas kvartal tuleb hullem kui kolmas."
  Ega ühtegi positiivset uudist ei ole küll, välja arvatud see, et portaalide reklaamil läheb niivõrd-kuivõrd paremini.
  Aktsia langus on raju olnud, aga ma siiski usun praegu Hans H. Luige nutikusse ja tema meeskonna valikusse, seega rapsima ei hakkaks. Isiklikult ei ole veel valmis kaotust sisse võtma. Ma ei ole juba loomult kunagi olnud väärtpaberispekulant.
  Kõik, mis ma olen ostnud, on olnud kaalutud otsused ja pikaajalise perspektiivi arvestusega, välja arvatud Arco Vara aktsia. Kõigil on praegu raske.
  Pigem globaalsed protsessid võiksid aktsia hinna jälle tõusule aidata. Ma ei arva, et aktsia hinna langus oleks kellegi juhtimisviga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Rappida saanud idud pakuvad nüüd ostukohti
Idumajandus on seni olnud tänavu üks kriisikindlamaid ja rohkem majanduskasvu panustanud sektoreid. Ometi on valdkond saanud varaklassidest kõige rohkem investorite käest tümitada ja hinnatasemed on kõige rohkem alla tulnud. Nii ka Funderbeamis.
Idumajandus on seni olnud tänavu üks kriisikindlamaid ja rohkem majanduskasvu panustanud sektoreid. Ometi on valdkond saanud varaklassidest kõige rohkem investorite käest tümitada ja hinnatasemed on kõige rohkem alla tulnud. Nii ka Funderbeamis.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Pevkur tahab ajateenijatele kodulaenu intresside hüvitamist
Eluasemelaenu intresside maksmise võiks riik ajateenistuse ajaks võtta enda peale, samuti soovib kaitseminister Hanno Pevkur, et juhilubadega ajateenijale võiks anda 1000 eurot peo peale.
Eluasemelaenu intresside maksmise võiks riik ajateenistuse ajaks võtta enda peale, samuti soovib kaitseminister Hanno Pevkur, et juhilubadega ajateenijale võiks anda 1000 eurot peo peale.

Olulisemad lood

Baltcapi hooldekodude äri laieneb Lätti
Balti erakapitalifond Baltcap soetas endale Eesti ja Leedu hooldekodude kõrvale ka Läti eakatekodu Dzives Abece, mida kavatsetakse kohe laiendama hakata.
Balti erakapitalifond Baltcap soetas endale Eesti ja Leedu hooldekodude kõrvale ka Läti eakatekodu Dzives Abece, mida kavatsetakse kohe laiendama hakata.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.