Audiitorite TOPi võitja: ma olen audiitor, mitte võlur

24. november 2008, 14:23

Äripäeva Audiitorite TOPi võitja OÜ I.S.
Audiitorteenuste omanik ja juht Irina Somovi kuuleb vahel klientidelt palveid,
et te olete audiitor, mõelge midagi välja, kuidas probleemist pääseda. "Aga mina
olen audiitor, mitte võlur," lisab Somov.

I.S. Audiitorteenuste käive kasvas aastaga 1,5 korda ja kasum 560 000 krooni võrra. Selle taga on juhi sõnul kerkinud klientide arv ning tänu sellele võimalikuks osutunud hinnatõus.

"Eelmisel aastal suurenes klientide arv, palju oli uusi kliente, mõned neist sel aastal minu juurde enam ei tulnud, aga mõned jäidki minuga. Ja igal aastal püüan veidi hinda tõsta," kommenteeris Somov. "Sel aastal võib käive olla isegi suurem, klientide arv on olnud võrreldes eelmise aastaga umbes sama, aga hinda tõstsin rohkem kui eelmisel aastal." Büroo omanik ja juht püüab enda sõnul igal aastal hinda tõsta, 10-20 protsenti, aga mitte iga kord ei tule see välja.

Audiitoribüroo Revisor OÜ juhi Merike Veiberi sõnul võivad audiitorite selle aasta majandustulemused olla eelmise aasta omadest paremadki, kuna tegeletakse 2007. aasta aruannetega, mil majandus oli veel laineharjal.

Ka OÜ Audiitorbüroo RKT juhataja Roland Kaurov ütleb, et sel aastal on tööd võrreldes varasemaga juude tulnud. Mis tehnilist audiitorite tööd puudutab, siis klientide omakapital on odavam, valitseb surve, et varasid paremas valguses näidata, mida tegelikult tuleks hakata alla hindama. Pettusi pole eelmise aasta heade majandustulemuste taustal esilagu veel juurde tekkinud, küll aga tekib järgmisel hooajal arvatavasti situatsioon, mil kliendid pole nõus oma varasid alla hindama.

Äripäeva Audiitorfirmade TOP ilmus 24. novembril kuukirjas Juhtimine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2008, 14:25
Otsi:

Ava täpsem otsing