Läti julgestuspolitsei jahib majandusanalüütikuid

25. november 2008, 13:28

See, millest püüdsid vabadusvõitlejad
möödunud sajandi 80ndatel vabaneda, on Lätis taas vohama hakanud, kirjutas
biznews.lv.

Julgestuspolitsei alustas jahti ametliku joonega vastupidiseid kommentaare jagavatele majandusanalüütikutele.

Biznews.lv andmetel on julgestuspolitsei alustanud "kasvatustööd" ka pangatöötajate seas, kes omavad juurdepääsu Läti pangandussfääri tegelikku tervist peegeldavale konfidentsiaalsele informatsioonile.

Majandusanalüütik Dmitri Smirnov ja laulja Valter Fridenbergs pole ainsad julgestuspolitsei huviorbiiti sattunud inimesed, kirjutas tänane Telegraf. Võitluses finantssüsteemi stabiilsuse eest on ette võetud ka need pangandussfääri töötajad, kes jagavad oma teadmisi internetikogukondades.

Läti eriteenistus jälgib juba mõnda aega mitte üksnes pressis ilmuvaid artikleid ja avalikke esinemisi, vaid ka internetikommentaare. Eriti suurt tähelepanu pööravad paanika ennetamisega tegelevad eriteenistused pangandusspetsialistide ja analüütikute kirjutatud internetikommentaaridele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2009, 18:28

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing