25. november 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Läti julgestuspolitsei jahib majandusanalüütikuid

See, millest püüdsid vabadusvõitlejad möödunud sajandi 80ndatel vabaneda, on Lätis taas vohama hakanud, kirjutas biznews.lv.

Julgestuspolitsei alustas jahti ametliku joonega vastupidiseid kommentaare jagavatele majandusanalüütikutele.

Biznews.lv andmetel on julgestuspolitsei alustanud "kasvatustööd" ka pangatöötajate seas, kes omavad juurdepääsu Läti pangandussfääri tegelikku tervist peegeldavale konfidentsiaalsele informatsioonile.

Majandusanalüütik Dmitri Smirnov ja laulja Valter Fridenbergs pole ainsad julgestuspolitsei huviorbiiti sattunud inimesed, kirjutas tänane Telegraf. Võitluses finantssüsteemi stabiilsuse eest on ette võetud ka need pangandussfääri töötajad, kes jagavad oma teadmisi internetikogukondades.

Läti eriteenistus jälgib juba mõnda aega mitte üksnes pressis ilmuvaid artikleid ja avalikke esinemisi, vaid ka internetikommentaare. Eriti suurt tähelepanu pööravad paanika ennetamisega tegelevad eriteenistused pangandusspetsialistide ja analüütikute kirjutatud internetikommentaaridele.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt