Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lendav tööriistakott lisandus uute taevakehade nimistusse

  100 000 dollarit maksev kott libises astronaudi käeulatusest jaama puhastustööde ajal. Nüüd on tööriistakott saanud ametlikult kosmoses tiirlevale objektile kohaselt nime ISS Toolbag, kirjutas Physorg.
  Kott on Maalt nähtav, USAs New Jersey osariigis Lakewoodis vaatles Edward Light taevas lendavat kotti oma õues 10 × 50 suurendusega binokliga.
  Veebileht SpaceWeather on avanud veebipõhise otsingusüsteemi, kus on võimalik teada saada, millal tööriistakott, rahvusvaheline kosmosejaam või mõni satelliit üle lendab. Selle leiab lingilt www.spaceweather.com. USA ja Kanada elanikel tuleb sisestada oma postiindeks, ülejäänud riike saab valida eraldi leheküljelt. Eesti kohanimedes on tohutult vigu ning pole ka andmeid, et kotti lähipäevil üle Eesti lendamas võiks näha. Küll on seda võimalik vaadelda Lätis.
  Prognooside kohaselt peaks tööriistakott jääma ümber Maa tiirlema kuni tuleva aasta juunini, mil see peaks atmosfääri sisenedes ära põlema. NASA teadlase Nicholas Johnsoni sõnul on täpset atmosfääri sisenemise kuupäeva väga raske ennustada, see sõltub Päikese aktiivsusest. Kindel on vaid see, et tööriistakoti sisu maapinnale ei jõua.
  Koti kaal on umbes 13 kilogrammi, mõõdud on 12 × 50 sentimeetrit. Kotis leidub kaks määrdepritsi, suur prügikott, kraabits ja kott väikese prahi tarbeks.
  22. novembril õnnestus kott Kanadas ka videole jäädvustada.
  Autor: Villu Päärt
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: ekspordi väljavaade on kiiresti halvenemas
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Euroala majandussektorite kindlustunne on viimastel kuudel kiiresti halvenenud ja ostujuhtide indeks näitab, et juulis liikus kogu euroala majandus langusesse, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.