Baltika parimate investorsuhetega ettevõte Eestis

03. detsember 2008, 19:30

NASDAQ OMX tunnustas Baltimaade parimate
investorsuhetega ettevõtteid.

NASDAQ OMX kuulutas täna õhtul toimunud auhinnagaalal "NASDAQ OMX Baltic Market Awards 2008" välja Baltimaade börside parimate investorsuhetega ettevõtted. Tseremoonia toimus üheaegselt Tallinnas, Riias ja Vilniuses, kus üle kuuesaja külalise jälgis videosilla vahendusel võitjate õnnitlemist. Juba kolmandat aastat toimuva konkursi eesmärgiks on välja selgitada ning esile tuua Baltimaade eeskujulikumad börsiettevõtted.

2008. aastal hinnati investorsuhteid ja autasustati võitjaid viies kategoorias:
• Parimate investorsuhetega ettevõte Balti riikides – SAF Tehnika, Riia
• Parimate investorsuhetega väikeettevõte Balti riikides – SAF Tehnika, Riia
• Parima majandusaasta aruande esitaja Balti riikides – VST, Vilnius
• Parim investorsuhetele panustav kodulehekülg Balti riikides – Grindeks, Vilnius
• Kõige edukam investorsuhete kvaliteedi tõstja Balti riikides – Eesti Ehitus, Tallinn

Ühtlasi tehti teatavaks NASDAQ OMX Tallinna, Riia ja Vilniuse börside parimad ettevõtted:
• Parimate investorsuhetega ettevõte Tallinna börsil – Baltika
• Parimate investorsuhetega ettevõte Riia börsil - SAF Tehnika
• Parimate investorsuhetega ettevõte Vilniuse börsil – TEO LT

Turu kvaliteedi peegliks on lisaks börsiettevõtetele ka börsi liikmed. Kõrge kauplemisaktiivsuse ja turureeglite järgimise eest pälvis parima Balti börsiliikme auhinna SEB Bankas Leedust.

"Hindame väga ettevõtteid, kelle suhtumine investoritesse on kõrge. Nemad on börsiettevõtetest professionaalid. Minu lugupidamine 2008. aasta parimatele Baltikumi börsiettevõtetele. NASDAQ OMX gruppi kuulumine pakub Balti börsidele ja turgudele suurepärase võimaluse olla osa globaalsest väärtpaberiturgude võrgustikust. Olla osa rahvusvahelisest võrgustikust – see nõuab kõrget taset. Nii börsidelt, ettevõtetelt kui ka liikmetelt. Soovin tänada ka meie suurepäraseid liikmeid nende toetuse eest ning edastada erilise tänu ja õnnitluse aasta liikmele," märkis NASDAQ OMX Grupi tegevjuht Bob Greifeld oma pöördumises auhinnagaalal.

Baltic Market Awards konkursiga alustati 2006. aastal, eesmärgiga tõsta esile parimad investorsuhete edendamise saavutused börsiettevõtete hulgas. Konkurss juhib ettevõtete tähelepanu investorsuhete olulisusele ning pakub neile individuaalset tagasisidet ja konsultatsioone börside poolt.

Konkursi käigus hinnati iga ettevõtet rohkem kui 100 kriteeriumi järgi, võrreldes aasta- ja vahearuannete, börsiteadete ning ettevõtete veebiehtede kvaliteeti ja institutsionaalsete investorite hinnangut. Sel aastal hinnati kokku 68 ettevõtet.

"Võib imestada, et miks korraldada sellist üritust ajal, kui majandus ja väärtpaberiturud langevad. Kuid selle negatiivse valguses on eriti hea meel näha selleaastase konkursi tulemusi, kus meie börsiettevõtete investorsuhted on märgatavalt paranenud ning nominentide ja võitjate hulka on lisandunud uusi ettevõtteid. See näitab, et meie börsiettevõtted keskenduvad heade suhete hoidmisele investoritega ka rasketel aegadel ning seetõttu soovime esile tõsta ja julgustada just neid kõrgliiga ettevõtteid," lisas Tallinna Börsi juhatuse esimees Andrus Alber.

Baltimaade börsiettevõtete hindamiskomisjoni liikmeteks olid akadeemikud, investorid ja börside esindajad, komisjoni tööd juhtis Geoffrey Mazullo (Director of Partners for Financial Stability (PFS) Program). Ettevõtete analüüsi viisid hindamiskomisjoni ja börsiekspertide juhendamisel läbi Riias asuva Stockholmi Majanduskooli üliõpilased.

NASDAQ OMX Balti börsiettevõtete TOP 20:
1. SAF Tehnika
2. TEO LT
3. Baltika
4. Tallinna Vesi
5. Sanitas
6. Eesti Telekom
7. Grindeks
8. VST
9. Invalda
10. Eesti Ehitus
11. Latvijas Kugnieciba
12. Merko Ehitus
13. Latvijas Gaze
14. Arco Vara
15. Vilkyškiu pienine
16. Harju Elekter
17. Limarko laivininkystes kompanija
18. Lietuvos dujos
19. Ekspress Grupp
20. Stumbras

NASDAQ OMX Tallinna börsi TOP 10:
1. Baltika
2. Tallinna Vesi
3. Eesti Telekom
4. Eesti Ehitus
5. Merko Ehitus
6. Arco Vara
7. Harju Elekter
8. Ekspress Grupp
9. Tallink Grupp
10. Olympic Entertainment Group

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2008, 12:01
Otsi:

Ava täpsem otsing