Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Keskpangad panid valuutad kukkuma

  Rootsi, Suurbritannia ning Euroopa keskpankade tugevad intressikärped panid kukkuma nii Rootsi krooni, Suurbritannia naela kui ka euro kursi.
  Suurbritannia nael langes euro suhtes euroajaloo madalaimale tasemele, Eesti Pank fikseeris naela kursiks 18,04 krooni. Nii nõrk oli nael krooni suhtes viimati 1996. aasta märtsis.
  Rootsi krooni kurss langes samuti peaaegu euroajaloo madalaimale tasemele ning euro langes samuti nii dollari kui ka Jaapani jeeni suhtes.
  Kui brittide 1protsendipunktiline ning Euroopa keskpanga 0,75protsendipunktili- ne kärbe olid varem prognoositavad, siis Rootsi keskpanga otsus leevendada laenuintressi tervelt 1,75 protsendi võrra oli üsna üllatav. Olid ju nad alles septembris alandatud baasintressi kergitanud.
  Suure, 1,5protsendipunktilise intressikärpe tegi Uus-Meremaa keskpank.
  Kui varasematel aastatel on Euroopa keskpank võrreldes üleookeani kolleegidega USA Föderaalreservist olnud tunduvalt tagasihoidlikum, siis nüüd ollakse üsna agressiivsed. Tegemist oli juba teise intresside langetamisega viimase kuu jooksul.
  Ehkki dollar on alates suvest kerkinud euro suhtes veerandi võrra, näevad analüütikud Ühendriikide valuuta tugevnemist veelgi. "Suurem pilt näitab seda, et meil on vaja järsult madalamaid intresse tulevikus," lausus uudisteagentuurile Bloomberg investeerimispanga Royal Bank of Scotland valuutastrateeg Paul Robson. "Meie näeme euro-jeeni ning euro-dollari nõrgenemist," lisas ta.
  Pikaajaliste laenude baasintressiks kujunenud kuue kuu Euribor on kahe kuuga kukkunud kolmandiku võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Pensionifondide varade maht jätkas kahanemist
Pensionifondide varad olid II kvartalis kokku 5,80 miljardit eurot, kahanedes 5% ehk 0,34 miljardit ja aastaga 19% ehk 1,34 miljardi euro võrra, nähtub Eesti Panga investeerimis- ja pensionifondide statistikast.
Pensionifondide varad olid II kvartalis kokku 5,80 miljardit eurot, kahanedes 5% ehk 0,34 miljardit ja aastaga 19% ehk 1,34 miljardi euro võrra, nähtub Eesti Panga investeerimis- ja pensionifondide statistikast.
Raadiohommikus: uus konkurentsivalvur, külmad sügistuuled ja kuum debatt
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.
Hommikuprogrammi tuleb külla LHV panga krediidijuht Rain Gontmacher. Hommikul, mil LHV raporteerib juunikuu müügitulemustest, räägime, kuidas on keskpankade karmistuv intressipoliitika ning lähenev sügis koos kardetavate energiahindadega mõjutanud Eesti ettevõtete laenu- ja investeeringusoove.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.