Kalevi kasum pea 30 miljonit krooni

05. detsember 2008, 18:20

AS Kalev Grupi teise kvartali
puhaskasum on 29,8 miljonit krooni.

Kogu müügitulu kolme kuu jooksul oli 353,9 miljonit krooni ning kasum aktsia kohta on 1,13 krooni.

Emaettevõtte viis plussi Kalev REC tütarettevõtte tugev esinemine, mis tõi kasumit 74,5 miljonit krooni. Kalev REC kinnisvaraportfell järgib börsiteate kohaselt konservatiivset joont ning majandustulemustele turusegmendi kiired muutused mõju ei avaldanud. Ettevõte rekonstrueerib viit Tallinna kooli, millest kolme valmimise tähtaeg oli juba möödunud suvel ning kahe tähtajad saabuvad sel kuul.

Meediamaastik pole Kalevile hästi mõjunud, sest tütarettevõtte Kalev Meedia kahjum ulatus 23,2 miljoni kroonini. Augustis alustas ettevõtte suuremahulise kampaaniaga, mille eesmärk oli väljaannete müügi kasvatamine. Ka praegu on ettevõte märkinud oma eesmärkideks lugejanumbrite tõstmise ning plaanis on tulla välja uute väljaannetega.

Kondiitritoodete müük vähenes eelmise aasta sama perioodiga 8 protsenti ning kogu toodetest 87 protsenti müüdi koduturul. Turule tuli ka uusi tooteid, eeskätt rohkem ja vähem eksklusiivseid šokolaade. Lisandus „Kalev Milk“ piimašokolaad iirise ja maapähklitega ning uus eksklusiivne sari „Kalev Finest Chocolates“. Kalev Chocolate Factory kasum jäi 591 tuhande krooni piiridesse.

Möödunud kvartalis laiendas Kalev Grupp oma piimatoodete tootmist. Kümme päeva pärast bilansipäeva omandas Kalev AS-id Tere ja Põlva Piim Tootmine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2008, 19:14
Otsi:

Ava täpsem otsing