Kalev: Alta tekitas Kalevi ettevõtetele teadlikult kahju

10. detsember 2008, 13:17

Eilse kohtumäärusega tühistas Harju
maakohus täielikult ASi Kalev Paide Tootmine ja 85% ulatuses ASi Kalev Chocolate
Factory aktsiate blokeerimise. Kalevi hinnangul on Alta tekitanud neile
teadlikult kahju.

Kalev Chocolate Factory 15% aktsiate blokeerimine on seotud Alta Foodsi kohustusega kanda kohtu deposiiti Kalevi kasuks 5 miljonit krooni blokeerimisega tekkida võiva kahju hüvitamiseks, teatas Kalev.

Kalevi õigusteeninduse juhataja Allan Viirma sõnul on Alta tekitanud Kalevi toiduainetööstusettevõtetele teadlikult kahju ja peab selle eest vastutama. Kalev tegeleb kahjude hindamisega ning otsustab võimalikud sanktsioonid ja edasise strateegia suhetes Altaga lähinädalatel.

„Eilne kohtumäärus näitab, et Alta võimaliku esitatava hagi sisukuses on kindlasti põhjust kahelda. Keskkonnas, kus Altal on probleeme oma võlausaldajatega, ütlesid noorte meeste närvid ilmselt üles ja nad soovisid Kalevit rünnates näidata oma kreeditoridele, et siiski veel tegutsevad. Tegelikult nad hakkasid juba järgmisel päeval pärast arestimisi oma kompromisse pakkuma, mis on tüüpiline väljapressiv käitumine,” ütles Viirma.

Viirma sõnul on Alta juhid varsti juba enam kui poolteist aastat rääkinud, kuidas nad ostavad Kalevi toiduainetööstusettevõtted küll omavahendite, küll kindlate finantseerijate raha eest. „Ainuke, mida nad on seni peale suurte sõnade suutnud Kalevile teha, on täiesti mõõdetav majanduslik kahju. Kui riiulifirma tuleb ja paneb jõulumüügi eel Kalevi varad aresti alla, siis on selge, et see tekitab tarnijates segadust, mis kokkuvõttes väljendub ka rahas. Selle hindamise ja võimalike sanktsioonidega meie advokaadid lähiajal kindlasti tegelevad. Ja samas loodab Kalev, et Alta säilitab vähemalt arbitraaživaidluse lõpuni oma varad vähemalt sellises mahus, nagu nad 20. septembril 2007. a sõlmitud lepinguga lubasid,” ütles Viirma.


Oliver Kruuda (vasakul) ja Indrek Rahumaa Oliver Kruuda (vasakul) ja Indrek Rahumaa

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2009, 17:40
Otsi:

Ava täpsem otsing