Eksmeer Siska on linnale endiselt raha võlgu

06. detsember 2008, 20:02

Püssi endine linnapea Enn Siska, kellelt
kohus mõistis Püssi linna kasuks välja 54 000 krooni, on linnale senini enam kui
6000 krooni võlgu. Suurema osa summast on linn kohtutäituri kaudu kätte saanud.

Eelmise aasta märtsi keskel mõistis Tartu halduskohus Siskalt linna kasuks välja 54 000 krooni. Halduskohus rahuldas Püssi linna kaebuse Siska kohta osaliselt ning mõistis ekslinnapealt välja tema süülise teenistuskohustuste rikkumisega tekitatud kahju. Lisaks pidi Siska kandma kohtukulud, mida oli 1620 krooni eest, kirjutas Põhjarannik.

Endine linnapea, kes lahkus ametist omal soovil ning kelle ootamatu lahkumise aeg langes kokku audiitori raporti valmimisega, on linnale tagastanud ligi 50 000 krooni. Maksta on veel 6632 krooni. Püssi linnapea Marge Männi sõnul ei ole raha kättesaamine eksmeerilt olnud kerge. Kõik saadud summad on tulnud kohtutäituri kaudu, lisaks tuleb linnavalitsusel pidevalt vastata Siska infopäringutele, mis tal seoses kohtutäituri tegevusega tekivad.

Püssi linn tahtis Siskalt saada kohtu kaudu 158 925 krooni ja 90 senti, sest selle summa ulatuses puudusid ostetud kaupade ja teenuste kohta tõendid, mis kinnitaksid nende kasutamist Püssi linna tarbeks. Kohus leidis, et Siska puudulikule töökorraldusele linnapeana viitab olukord, kus sularaha eest ostetud kaupade ja teenuste kohta on olemas kuludokumendid, kuid kaupade ja teenuste tegelikku otstarvet ning saamist ei kinnita miski.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2008, 20:02
Otsi:

Ava täpsem otsing