Lukas: miinus jõuab omavalitsustesse aeglasemalt kohale

08. detsember 2008, 16:53

Isamaa ja Res Publica Liitu esindav
haridusminister Tõnis Lukas ohkas sügavalt Taaralinna premeerimispoliitikast
kuuldes.

„Eks miinus on omavalitsustesse sel aastal aeglasemalt kohale jõudnud. Üksikisiku tulumaksu on sel aastal päris hästi laekunud. Kui on tehtud vahet koolidirektoritel ja tulemuslikumad välja toodud, siis…“

Äripäev katkestab ministrit, selgitades, et Tartu kõigile munitsipaalkoolide direktoritele makstakse üks nende kuupalgaga võrdne summa lisaks. Mingit diferentseerimist ei ole ega tule. (Paus) „Kui diferentseeritust ei ole, siis järelikult hinnatakse kõigi tööd väga edukaks. Kahtlemata on aga ka Tartu linnas edukaid ja vähem edukaid koole. Mõtlen just juhtimise seisukohalt. Aga ma ei tahaks sekkuda omavalitsuse otsustesse. Väidan siiski, et osa Tartu koolijuhte on kindlasti ära teeninud tunnustuse,“ lisas Lukas.

Tema sõnul on põhiküsimus selles, kuidas koolidirektorite premeerimine paistab nende koolide õpetajatele. „Eeldan, et nendes koolides on õpetajate töö hästi tasustatud ja tehtud kõik selleks, et oleks võimalikult head õpetajad võimalikult heade palkadega. Mina näen sellises tulemustasu maksmises kohaliku omavalitsuse usku õpetajate korralikku tasustamisse, misjärel võib ka koolidirektoreid premeerida,“ lisas minister Lukas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2008, 17:21
Otsi:

Ava täpsem otsing