Koolidirektorite preemiad küünivad 35 000 kroonini

08. detsember 2008, 15:48

Samal ajal, kui haridusministeeriumi ja
Tartu linnavalitsuse osakonnajuhatajad peavad leppima 2000-6000krooniste
aastalõpupreemiatega, võivad taaralinna koolidirektorid rõõmustada 20 000
kroonist kopsakamate tulemustasude üle.

27. novembril allkirjastas Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Boris Goldman munitsipaalkoolide direktorite premeerimise käskkirja. Goldman põhjendas käskkirjas kuupalga ulatuses preemiate maksmisest sellega, et koolidirektorid on tänavu tulemuslikult tegutsenud.

Äripäevale ütles Goldman, et Tartus on see juba aastatepikkune traditsioon aasta lõpus koolijuhte kümnete tuhandete kroonidega premeerida. „Kooliinimesed on olnud tublid ja miks mitte neile siis preemiat maksta,“ lisab Goldman. Korraga hakkab juhatajal kiire. Mees ütleb, et tal algab nüüd üks kohtumine, misjärel ulatab ta telefoni osakonna peaspetsialistile Irina Aabile.

„Kui aasta lõpus eelarves raha üle jääb, siis oleme selle ikka inimestele välja maksnud. Näiteks eelmisel aastal nii palju raha ei olnud. Siis saime direktoritele maksta poole kuupalga jagu preemiat. Kui koolis on sõlmitud kollektiivleping, siis makstakse aasta lõpus õpetajatele lisaks üks kuupalk,“ selgitab Aab.

Ta lisab, et direktorite töölepingutesse 13. kuupalka siiski sisse kirjutatud ei ole. Kas Tartu haridusametnikud ei arva, et olukorras, kus paljud erafirmad jätavad ära jõulupeod, koondavad inimesi, aastalõputasusid ei maksa, või mis veelgi hullem, panevad üldse uksed kinni, on kümnetesse tuhandetesse kroonidesse ulatuvate preemiate maksmine ilmselge priiskamine?

„Aga see ongi meie kokkuhoid! Aasta jooksul on teatud summad kasutamata jäänud. Kui me neid välja ei maksaks, siis läheksid need riigi tuludesse. Järgmise aasta eelarvesse seda raha üle kanda ei saa,“ põhjendab peaspetsialist eelarve nullikulutamist.

Kui näiteks Hugo Treffneri Gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer sai 26 000 krooni preemiat, tema kolleeg Miina Härma Gümnaasiumist Ene Tannberg sama palju, Tartu Descartes`i Lütseumi juhataja Jaan Reinson 24 500 krooni, Tartu Kivilinna Gümnaasiumi direktor Ants Serk samuti 26 000 krooni, siis Tartu linnapea Urmas Kruuse premeeris detsembri alguse käskkirjaga linnavalitsuse osakonnajuhatajaid 6000kroonise preemiaga. Haridusosakonna ülejäänud töötajad võivad aga rõõmustada 5600kroonise ergutusega.

Haridus- ja teadusministeeriumis jõulu- ega aastalõpupreemiat ei maksta. Küll aga makstakse tulemustasu. Enamus tasusid jäävad suurusjärku 5000 või vähem krooni (kõige väiksem 2000 krooni).

„Neljandikule töötajatest makstakse eelmise perioodi tulemuste eest suuremat tulemustasu. Suurema tulemustasu saajate hulgas on need, kes olid tihedamalt seotud 2009. a riigieelarve ettevalmistamise koordineerimisega, mille raskuskese langes käesoleva aasta suvele, või need, kes osalesid töömahukamate eelnõude või tegevuste ettevalmistamisel,“ selgitab ministeeriumi kommunikatsioonibüroo juhataja Tarmu Kurm.

Loe lisaks homsest Äripäevast!

Tabel. Preemiasaajad

Asutus Nimi Preemia (kroonides)
Hugo Treffneri Gümnaasium Ott Ojaveer 26 000
Miina Härma Gümnaasium Ene Tannberg 26 000
Tartu Descartes'i Lütseum Jaan Reinson 24 500
Tartu Forseliuse Gümnaasium Tiiu Millistfer 22 000
Tartu Herbert Masingu Kool Tiina Kallavus 21 000
Tartu Karlova Gümnaasium Undel Kokk 25 000
Tartu Keeltekool Beatrice Ulanova 17 700
Tartu Kesklinna Kool Kersti Vilson 22 000
Tartu Kivilinna Gümnaasium Ants Serk 26 000
Tartu Kommertsgümnaasium Priit Hänni 25 000
Tartu Kroonuaia Kool Ain Ostrat 21 000
Tartu Kunstigümnaasium Peeter Kikas 24 500
Tartu Kutsehariduskeskus Andrus Kompus 35 000
Tartu Maarja Kool Jaanus Rooba 20 000
Tartu Mart Reiniku Toomas Samm 25 000
Tartu Raatuse Gümnaasium Toomas Kink 5 000
Tartu Tamme Gümnaasium Toomas Mälksoo 25 000
Tartu Täiskasvanute Juta Nugin 22 000
Tartu Veeriku Kool Ruth Ahven 22 000
Tartu Vene Lütseum Alina Braziulene 24 500

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2008, 16:54
Otsi:

Ava täpsem otsing