BÖRS: USA muutumatu

Mait Jüriado 15. detsember 2008, 15:36

Indeksfutuurid on uue börsinädala eel
muutumatud.

Uut kauplemisnädalat alustavad indeksfutuurid muutumatult võrreldes eelmise nädalaga. Investorid ootavad homsest USA föderaalreservi istungilt uut pooleprotsendilist intressikärbet 0,5%ni. Muutused futuurides ei prognoosi alati täpselt ette aktsiate liikumisi peale turu avanemist.

Detroiti "Suur autokolmik" saavad jätkuvalt kõige rohkem tuledesära. Eelmine nädal lükkas USA Senat tagasi päästepaketi autotootjatele. Sarnase tagasilükke tegi USA valitsus ka 700 miljardi dollarilise päästepaketiga, kuigi teistkordsel hääletusel läks eelnõu läbi. Autotootjad võivad Senati negatiivsele vastusele vaatamata siiski loota TARP programmile. General Motors (GM) ning Ford Motor (F) eelturul plussis vastavalt 5% ja 2%.

USA majanduskalendris seisavad detsembrikuu Empire State indeks, tootmisaktiisus New Yorki regioonis ning tööstustoodangu andmed novembrikuu kohta.

Ilmenud on ka uued ohvrid Bernard Madoffi hedge fondide skandaalis. Pettuse kahjuks arvatakse olevat 50 miljardit dollarit, milles oli suur osa Banco Santanderil, BNP Paribasil, Royal Bank of Scotland Groupil ning hedge fondil Man Group PLCl.

Aasia tegi möödunud öösel läbi üsna tugeva tõusu. Jaapani Nikkei +5,21%. Hongkongi Hang Seng +1,96%. Hiina SSC Composite +0,52%.

Euroopa aktsiaturud seni kulgenud positiivselt. Londoni FTSE 100 +0,42%. Saksamaa DAX +1,47%. Prantsusmaa CAC 40 +0,39%. Soome OMX +0,61%. Rootsi OMX +0,34%. Venemaa Micex +4,82%, RTS +5,62%.

Nafta on tõusnud taas üle 50 dollari piiri ning on plussis pea 6%. Viimati maksis nafta USAs Nymexil 52 dollarit barrel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2008, 23:13
Otsi:

Ava täpsem otsing