Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mööduva aasta muusikaelamused

  Mõeldes tagasi lõppevale aastale, kerkib suurima elamusena esile kõigepealt juunikuus Kultuurikatlas nähtud "Eesti meeste laulud" - Tõnu Kaljuste ja Peeter Jalaka, Von Krahli Teatri ja Nargen Opera järjekordne õnnestunud koostöö, mis põhineb Veljo Tormise tsüklil "Meestelaulud".
  See üllatuslik, vaimukas ja kõrgel kunstilisel tasemel etendus väärib kindlasti kordamist. Sama tiimi koostööst meenub veel teinegi elamus - Eesti Vabariigi 90. sünnipäeval televiisorist nähtud etendus Estonia teatrist.
  Vaimukas ja elegantne oli ka Nargen Festivali raames nähtud Haydni ooper "Elu kuu peal" Viinistus. Festivali avakontsert Kreegi päevadelt Haapsalus Cyrillus Kreegi ja Peeter Süda loominguga Tõnu Kaljuste juhatusel oli samuti elamus.
  Võimsaim elamus kontserdisaalis oli aga Rudolf Tobiase oratooriumi "Joonase lähetamine" ettekanne Neeme Järvi dirigeerimisel.
  Uskumatu, et üks eesti helilooja on 100 aastat tagasi loonud nii vägeva teose, mis ikka ja jälle haarab ja liigutab. Au muusikuile - solistidele, kooridele, orkestrile, kes selle esitamisega suurepäraselt hakkama said!
  Suvest meenuvad väärtmuusikahetked David Oistrahhi Festivalilt ja Birgitta Festivalilt, aga ka romantiline päikesetõusukontsert Hüpassaare soosaarelt, viimastest elamustest aga Gustav Ernesaksale pühendatud galakontsert.
  Väga puudutasid mu hinge Tallinna Linnateatri "Tõe ja õiguse" lavastused, eriti "Wargamäe Wabariik" avaratel Vargamäe väljadel.
  Hindan kõrgelt võimalust näha Coca-Cola Plazas otseülekandeid New Yorgi Metropolitan Operast. Tore, et pärast vapustavalt head, kuid publiku kõrvu terroriseerinud avaetendust "Salome" on helipilt kenasti paika saanud ning oodata on paljutõotavaid elamusi.
  Autor: Kersti Inno
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
4000eurosele elektrile pole häid vabandusi. Tegutsegem!
Nord Pooli pakkumiste esitamise ja aktsepteerimiste süsteem tuleb väga kriitilise pilguga üle vaadata, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nord Pooli pakkumiste esitamise ja aktsepteerimiste süsteem tuleb väga kriitilise pilguga üle vaadata, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kansas City Föderaalreservi juht: intresside tõstmine peatub alles siis, kui oleme veendunud inflatsiooni allapoole tulemises
Kansas City Föderaalreservi juht Esther George ütles neljapäeval peetud kõnes, et intresside tõstmine peatub alles siis, kui ollakse täielikult veendunud, et inflatsiooninumber tuleb allapoole.
Kansas City Föderaalreservi juht Esther George ütles neljapäeval peetud kõnes, et intresside tõstmine peatub alles siis, kui ollakse täielikult veendunud, et inflatsiooninumber tuleb allapoole.
Reaalajas börsiinfo
Bigbank: majanduses pole midagi seisma jäänud
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Bigbanki Eesti üksuse juht Jonna Pechter ütles Äripäeva raadio hommikuprogrammis, et klientide käitumine majanduse jahtumist ei näita ning laenutaotluste arv ei ole kahanenud.
Sündmused Ukraina tuumajaama lähistel Eestile kiirgusohtu ei kujuta
Keskkonnaamet teatas, et jälgib kiirguse taset Eestis ööpäevaringselt ning kiirgustase Eestis ja lähiriikides püsib stabiilne.
Keskkonnaamet teatas, et jälgib kiirguse taset Eestis ööpäevaringselt ning kiirgustase Eestis ja lähiriikides püsib stabiilne.
Eesti sattus eile küberrünnakute alla
Eile tabasid Eestit kõige ulatuslikumad küberrünnakud alates 2007. aastast, tviitis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digiarengu asekantsler Luukas Kristjan Ilves. „Rünnak jäi Eestis suures osas märkamatuks,“ tõdes ta.
Eile tabasid Eestit kõige ulatuslikumad küberrünnakud alates 2007. aastast, tviitis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digiarengu asekantsler Luukas Kristjan Ilves. „Rünnak jäi Eestis suures osas märkamatuks,“ tõdes ta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.