Mait Jüriado • 28. detsember 2008 kell 11:03

ÄP parimad: artiklite seeria Keskerakonna varjatud rahastamisest (2. koht)

Äripäeva aasta parima loo valimisel sai teise koha preemia Koit Brinkmann artiklite eest, mis paljastasid Keskerakonna varjatud rahastamise.

Koit tõmbas saladuseloori viimaste aastate ühelt varjatumalt teemalt - kuidas toimub Keskerakonna rahastamine? Keskerakonna mõjukate poliitikute kontrolli all olev sihtasutus Jüri Vilmsi Sihtkapital annab välja ajalehti Kesknädal ja Vesti Dnja. Keskerakondlased on aastaid kiivalt varjanud Jüri Vilmsi Sihtkapitali toetajaid ja sellele asutusele rahaülekannete tegijaid. Seni polnud ajakirjanikel õnnestunud hankida dokumente, mis tõendaksid, et sihtasutuse kaudu käib Keskerakonna toetamine.

Koit paljastas ühe Keskerakonna rahastamisskeemi. Ettevõtted kannavad Jüri Vilmsi Sihtkapitali kontole summa, mis kulub Kesknädala ja Vesti Dnja väljaandmise finantseerimiseks, ning jäävad ise avalikkuse eest varjatuks. Sellise rahaülekande tegi Tallinna Farmaatsiatehas ja Urmas Sõõrumaale kuulunud ESS Grupp. Pärast Äripäeva paljastust põhjendasid asjaosalised rahaülekandeid reklaamiteenuse ostuga. Neid reklaame aga tegelikult ei ilmunud.

Keskerakonna rahastaja peideti sihtasutuse abil

Sõõrumaa raha käänuline teekond Keskerakonnani

Hetkel kuum