ÄP parimad: Sampo võttis õiguse tõsta laenumakset (4.-5. koht)

Mait Jüriado 28. detsember 2008, 11:03

Äripäeva aasta parima loo valimisel jäi
neljandat ja viiendat kohta jagama Virge Lahe kirjutatud artikkel "Sampo võttis
õiguse tõsta laenumakset".

Samal ajal kui Sampo Pank kutsus reklaamikampaanias teiste pankade kliente panka vahetama, tegi ta vaikselt laenulepingu üldtingimustes ühe olulise muudatuse. Nimelt võttis Sampo endale õiguse muuta ühepoolselt laenuintressi marginaali, teatades sellest kliendile ühe kuu ette. Muudatus puudutas panga uusi kliente, aga ka neid, kes soovisid oma laenulepingut muuta. Klientidele kahjulikust muudatusest ei soovinud Sampo avalikult rääkida. Isegi panga kodulehel oli eksitav info laenutingimuste kohta.

Sampo kohta kehtis ütlus "annad kuradile näpu, võtab käe". Tänu Äripäevale said potentsiaalsed kliendid teada riskidest, mis neid panka vahetades või laenulepingut muutes võivad ees oodata. Artikli mõjul otsustas finantsinspektsioon kehtestada plaanitust varem pankade jaoks uued laenuvõtja informeerimise nõuded.

"Sampo võttis õiguse tõsta laenumakset"

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. December 2008, 14:54
Otsi:

Ava täpsem otsing