Kolm USA aktsiafondi tegid -60% ja rohkem

Mait Jüriado 02. jaanuar 2009, 21:47

Standard Poor's 500 indeks kukkus
eelmisel aastal 38%. Aga 2008. aastal suutsid kolm kõige nõrgemat
aktsiafondi teha "tootluseks" 60% ja rohkem.

Mittevõimendatud USA aktsiafondide seas, kel on vara vähemalt 100 miljonit dollarit, ei läinud kellelgi teisel nii halvasti kui Bill Milleri Legg Mason Opportunity Trustil (kaupleb sümboli all LMOPX), mis kukkus eelmisel aastal 65%

Teise koha sai Morningstar Inci. andmetel Winslow Green Growth Fund (WGGFX), kukkudes 61% ning kolmandaks jäi jälle üks "Leggidest" Legg Mason Growth Trust (LMGTX), mis kukkus aastaga 60%.

USA siseriiklikud aktsiafondid kukkusid 2008. aastal keskmiselt 38%.

Mr. Miller suutis aastatel 1999-2006 turgu lüüa, kuni ükspäev sai mehe õnn otsa. Möödunud aasta nii suur kaotus pühkis minema ka viimase viie aasta teenitud tulud. Mõlemad aktsiafondid on viie aasta lõikes kukkunud vastavalt 28% ning 15%.

Mõlemad Milleri fondid panustasid väga valesti finantsettevõtetele. Opportunity Trust omas Countrywide Financiali, mis võeti üle Bank of America poolt ning IndyMac Bancorpi, mille varad aresti valitsus peale maksejõuetuks muutumist. Samuti ostis Miller selliseid aktsiad nagu Amazon.com, Expedia ning Yahoo. Amazon kukkus aastaga 45%, Expedia 74% ning Yahoo 48%. Growth Trust fond omas selliseid nimesid nagu Freddie Mac ning American International Group.

Jack Robinsoni juhitud Winslow Green Growth jäi ukse vahele rohelise energia aktsiatega, millele ka nimi viitab. Need aktsiad hakkasid kukkuma koos nafta hinna kukkumisega. Enne eelmist aastat oli fond tõusnud 23,5% ning 2004, 2005, 2006. aastatel tõusti igal aastal üle 12%. 2003. aastal lõpetas fond tõusus tervelt 91,7%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2009, 20:57
Otsi:

Ava täpsem otsing