Äripäev • 5. jaanuar 2009 kell 11:45

Kohus tühistas Tarmo Noodi pankroti

Tallinna ringkonnakohus tühistas septembris Pärnu maakohtus välja kuulutatud Tarmo Noodi pankroti ning keelu halduri nõusolekuta tehinguid teha.

Tarmo Noot ütles aripaev.ee-le, et kohtu otsus oli tema jaoks ootuspärane ning lisas, et alusetu pankrotiavalduse esitajal tuleb talle tekitatud kahju hüvitada.

Selle aasta juunis esitas OÜ Cavere Õigusbüroo kohtule avalduse Tarmo Noodi pankroti välja kuulutamiseks. Avalduse kohaselt mõistis Harju maakohtus 2006. aastal Tarmo Noodilt kriminaalasja raames välja 105 tuhat krooni. Kannatanu Ülo Vooglaid loovutas nõude 2008. aastal Cavere Õigusbüroole.

Kohtuotsus vahendas Tarmo Noodi seisukohta, et tal on piisavalt vara võlausaldajate nõuete rahuldamiseks. Samuti ei nõustunud Noot ajutise halduri esitatud andmetega ning eitab võlgnevust Belesta Grupile, Talleksile ja Farm Inkassole.

„Ajutise halduri proua Eipre (Eipre Partnerid advokaat Terje Eipre - toim) tegevuse üle selles protsessis teostab järelvalvemenetlust justiitsministeerium - arvatavasti on kohtule ebaõigete andemete esitamine keelatud isegi vandeadvokaadile,“ kommenteeris Noot.

Küsimusele, kas tal on andmeid kohtuotsuse vaidlustamisest või on see jõustunud, aripaev.ee Noodilt vastust ei saanud.

Ringkonnakohtu tsiviilkolleegium leidis, et Pärnu maakohtu 2008. aasta sügisel tehtud otsus tuleb tühistada menetlusõiguse normide rikkumise ja materiaalõiguse normide ebaõige kohaldamise tõttu.

Hetkel kuum