Kinnisvara hind kohati hoopis tõusnud

07. jaanuar 2009, 20:58

Ida-Viru elamispindade turg tegi sarnaselt
ülejäänud Eestiga eelmisel aastal vähikäigu, kuid Narva-Jõesuus, Kiviõlis ja
Püssis korterite hinnad hoopis tõusid.

Korteriomandi ostu-müügitehingute arv kukkus eelmisel aastal maakonnas tervikuna viiendiku võrra ja keskmine ruutmeetri maksumus 8 protsenti, selgus maa-ameti tehingute andmebaasist, kirjutas Põhjarannik. Erandiks olid Narva-Jõesuu, Kiviõli ja Püssi, kus korterite keskmine ruutmeetri hind 2007. aastaga võrreldes tõusis.

"Narva-Jõesuu on teinud suure hüppe," tõdes Vestman Kinnisvara Jõhvi esinduse maakler Enno Mägar. Hinnatõusu taga Kiviõlis ja Püssis on väga madalad hinnad varasematel aastatel, samuti asjaolu, et majade lammutamisega korrastati elamispinna kogust, nentis kinnisvarafirma Ober-Haus Jõhvi kontori kinnisvaraspetsialist/hindaja Kalle Samra.

"Kiviõlis mõjutas oluliselt korterite keskmist ruutmeetri hinda see, et suvel ostis üks firma kokku hulga kortereid. Püssis aga müüdi kaks kallist ridaelamuboksi 600 000-700 000 krooni eest, muidu maksab näiteks 3toaline korter keskmiselt 140 000 krooni. Kuna tehingute arv on Püssis väike, tõstis ridaelamubokside müük oluliselt keskmist hinda," selgitas Samra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2009, 22:28
Otsi:

Ava täpsem otsing